gastro postao
Zeleni popečci od povrća maštovita su alternativa onima od mesa, ali i odličan prilog mesnim jelima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 292
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 0.50 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 2 vezica španjak špinak
- 1 šalica krušne mrvice
- 1 prstohvat sol
- 1 prstohvat svježe mljeveni papar
- 100 ml ulje, biljno
Priprema
- U tavi na zagrijanom maslinovom ulju pirjati luk i češnjak oko 5 minuta dok luk omekša i postane staklast. Zatim dodati špinat i još kratko zagrijavati dok povene.
- Maknuti sa izvora vatre pa dodati krušne mrvice, sol, papar i umiješati razmućena jaja. Ako je smjesa prerijetka dodati još krušnih mrvica.
- Od dobivene smjese oblikovati polpete i peći u tavi na zagrijanom biljnom ulju do zlatno smeđe boje uz jedno okretanje.
- Staviti na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi višak ulja.
špinat
polpeti
zalogajčić
vegetarijanska prehrana
doručak
ručak
večera
jesen
proljeće
ljeto
zima
prženje
niskokaloricna prehrana
glavno jelo
predjelo
prilog
finger food