Recepti 13. listopada 2014.

Polpete sa špinatom

Polpete sa špinatom
gastro postao gastro.24sata.hr
Zeleni popečci od povrća maštovita su alternativa onima od mesa, ali i odličan prilog mesnim jelima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 292

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 2 vezica španjak špinak
  • 1 šalica krušne mrvice
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat svježe mljeveni papar
  • 100 ml ulje, biljno

Priprema

  1. U tavi na zagrijanom maslinovom ulju pirjati luk i češnjak oko 5 minuta dok luk omekša i postane staklast. Zatim dodati špinat i još kratko zagrijavati dok povene.
  2. Maknuti sa izvora vatre pa dodati krušne mrvice, sol, papar i umiješati razmućena jaja. Ako je smjesa prerijetka dodati još krušnih mrvica.
  3. Od dobivene smjese oblikovati polpete i peći u tavi na zagrijanom biljnom ulju do zlatno smeđe boje uz jedno okretanje.
  4. Staviti na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi višak ulja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.