Recepti 03. listopada 2014.

Ponoćna torta sa "sretnim orahom"

gastro postao gastro.24sata.hr
Upozorite goste da se u torti nalazi orah, a onaj koji ga dobije, prema vjerovanju, imat će sreće cijele godine

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 10

Potrebno vam je

  • 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 1.50 šalica maslac, slani
  • 100 g tamna čokolada
  • 3 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 mala žlica sol
  • 0.35 šalica tamni rum
  • 2 šalica kava, mljevena
  • 2 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 3 kom jaje kokošje
  • šećer, u prahu
  • 1 kom orah, sirovi

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 160°c. Namastite okrugli kalup za pečenje i pospite ga kakaom u prahu.
  2. U srednjem loncu otopite natrgani maslac. Maknite ga s vatre pa ubacite komadiće čokolade. Poklopite i ostavite da se otopi.
  3. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Umiješajte rum, ekstrakt vanilije, 2 šalice kuhane kave i šećer pa dodajte u otopljenu čokoladu. Polako promiješajte. Dodajte tri jaja i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  4. Ulijte smjesu u pripremljen kalup, utisnite orah u smjesu pa pecite sat i 50 minuta. Kad je kolač gotov, ostavite da se malo ohladi pa izvrnite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.

Upozorite goste da se u torti nalazi orah, a onaj koji ga dobije, prema vjerovanju, imat će sreće cijele godine

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.