gastro postao
Upozorite goste da se u torti nalazi orah, a onaj koji ga dobije, prema vjerovanju, imat će sreće cijele godine
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 10
Potrebno vam je
- 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 1.50 šalica maslac, slani
- 100 g tamna čokolada
- 3 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 mala žlica prašak za pecivo
- 1 mala žlica sol
- 0.35 šalica tamni rum
- 2 šalica kava, mljevena
- 2 mala žlica ekstrakt vanilije
- 2 žlica šećer, kristal
- 3 kom jaje kokošje
- šećer, u prahu
- 1 kom orah, sirovi
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 160°c. Namastite okrugli kalup za pečenje i pospite ga kakaom u prahu.
- U srednjem loncu otopite natrgani maslac. Maknite ga s vatre pa ubacite komadiće čokolade. Poklopite i ostavite da se otopi.
- Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Umiješajte rum, ekstrakt vanilije, 2 šalice kuhane kave i šećer pa dodajte u otopljenu čokoladu. Polako promiješajte. Dodajte tri jaja i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Ulijte smjesu u pripremljen kalup, utisnite orah u smjesu pa pecite sat i 50 minuta. Kad je kolač gotov, ostavite da se malo ohladi pa izvrnite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.
Upozorite goste da se u torti nalazi orah, a onaj koji ga dobije, prema vjerovanju, imat će sreće cijele godine
Izvor Skuhatćute