Recepti 13. listopada 2014.

Popečci od rižota s gljivama

gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljivo jelo koje morate isprobati

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 55

Potrebno vam je

  • 8 dl povrtni temeljac
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 20 g maslac, slani
  • 1 kom mladi luk
  • 1 šalica riža, nepolirana
  • 150 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 0.50 šalica parmezan
  • 10 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Stavite temeljac da proključa u malom loncu. Smanjite vatru, poklopite i pustite da lagano krčka dok vam ne zatreba. Zagrijte ulje i maslac u tavi debelog dna. Pristavite luk i miješajte ga na umjerenoj vatri 3 minute dok ne omekša. Dodajte rižu i pržite je 2 minute. Dodajte gljive i pirjajte ih 3 minute dok ne omekšaju.
  2. Ulijevajte po pola šalice vrućeg temeljca uz stalno miješanje, te čekajte dok ga riža ne upije. Ponavljajte postupak uz stalno miješanje dok ne potrošite sav temeljac, a riža ne postane meka i kremasta (to bi trebalo trajati oko 20 minuta). Umiješajte sir i maknite rižu s vatre.
  3. Prebacite rižoto u zdjelu da se ohladi a zatim ga držite u hladnjaku najmanje 1 sat. Mokrim rukama oblikujte smjesu (po ¼ šalice) u plosnate odreske. Stavite u hladnjak na 15 minuta.
  4. Zagrijte oko 2 cm ulja u neprijanjajućoj tavi. Pržite popečke 3-4 minute sa svake strane dok ne postanu zlatnožuti i hrskavi. Ocijedite ih na papirnatim ubrusima.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.