Recepti 15. listopada 2014.

Poširane šljive s cimetom i vanilijom

Poširane-šljive-s-cimetom-i-vanilijom
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Za kraj ljeta iskoristite svježe šljive za najukusnije deserte

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 198

Potrebno vam je

  • 500 g šljiva
  • 200 g šećer, kristal
  • 1 kom štapić cimeta
  • 1 kom vanilija, štapić
  • 225 ml voda

Priprema

  1. Narežite šljive na četvrtine i izvadite im koštice. Stavite šećer u posudu s vodom, cimetom i vanilijom. Grijte dok se šećer ne otopi. Dodajte šljive u sirup.
  2. Zakuhajte sve pa kuhajte pet-deset min ili dok šljive ne omekšaju. Ohladite kratko šljive pa ih poslužite s nečim kremastim.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.