Neodoljivi hrskavi zalogaji spajaju fino, meko pureće meso i omiljeni napitak za vrijeme ljetnih dana - pivo! Upustite se u jednostavnu pripremu pa za taj čas uživajte u slasnoj retro puretini orly. Poslužiti je možete uz čitav niz različitih umaka, a zatim sve zaliti čašom omiljenog piva.
Puretina pripreljena na ovaj način može postati izvrsna grickalica za druženje s prijateljima ili pak brzinski ručak za užurbane dane. Bolje ne može!
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu koji možete pronaći OVDJE.
Potrebno vam je:
- 150 g brašna
- 2 žumanjka
- 250 ml Staropramen piva
- 2 bjelanjka
- 500 g mariniranih purećih prsa
- 1/2 žličice soli
Postupak pripreme:
- U većoj posudi pomiješajte brašno, žumanjke, pivo i sol.
- Dobro povežite sve sastojke pa ih poklopite i pustite da smjesa odmara oko 15 minuta.
- U dobivenu smjesu umiješajte bjelanjke koje ste istukli u snijeg.
- Marinirana pureća prsa koje ste nasjeckali na trakice umočite u smjesu pa ih pržite na vrućem ulju.
- Meso je gotovo kada poprimi lijepu, zlatnu boju.
P.S. Puretinu orly poslužite uz domaći tartar umak i sitno sjeckani peršin koji će ovoj kombinaciji dati divnu notu svježine.
Kako to izgleda kada se priprema u kuhinji, pogledajte OVDJE!
Dobar tek!