gastro postao
Ovoj povrtnoj juhici neće moći odoljeti ni oni koji je nikada ne jedu - osvježit će vas, a želudac će vam biti zahvalan na toplom i tekućem obroku
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 192
Potrebno vam je
- 200 g grašak zeleni, u zrnu
- 2 kom mrkva, crvena
- 0.50 kom celer, korijen
- 1 kom krumpir, zreli
- 2 kom tikvice, zelene
- 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
- 1 kom luk ,crveni
- ulje maslinovo
- sol
- 60 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 1 žlica crvena paprika
Priprema
- Sitno nasjeckajte luk i kratko ga dinstajte na malo maslinova ulja.
- U međuvremenu operite i narežite povrće koje ste odabrali ili se držite našeg recepta.
- Posolite krupnom soli te sve kratko dinstajte na laganoj vatri. Podlijete vodom te ostavite da kuha poklopljeno.
- U manjoj posudi pripremite tijesto za žličnjake tako da izmutite jaje, dodate malo brašna, maslinova ulja i soli te na vrh noža crvene paprike koja će ih obojiti. Energično miješajte kako biste dobili glatku i gustu smjesu.
- Kada je juha gotova, žlicom pažljivo oblikujte žličnjake.
- Ostavite da se kuhaju dok ne isplutaju.
- Ako volite tvrđe, ostavite da kuhaju malo kraće. Doradite po želji maslinovim uljem.
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši