Recepti 28. lipnja 2016.

Povrtna juha sa žličnjacima

Povrtna juha sa žličnjacima
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovoj povrtnoj juhici neće moći odoljeti ni oni koji je nikada ne jedu - osvježit će vas, a želudac će vam biti zahvalan na toplom i tekućem obroku

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 192

Potrebno vam je

  • 200 g grašak zeleni, u zrnu
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 0.50 kom celer, korijen
  • 1 kom krumpir, zreli
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 1 kom luk ,crveni
  • ulje maslinovo
  • sol
  • 60 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žlica crvena paprika

Priprema

  1. Sitno nasjeckajte luk i kratko ga dinstajte na malo maslinova ulja.
  2. U međuvremenu operite i narežite povrće koje ste odabrali ili se držite našeg recepta.
  3. Posolite krupnom soli te sve kratko dinstajte na laganoj vatri. Podlijete vodom te ostavite da kuha poklopljeno.
  4. U manjoj posudi pripremite tijesto za žličnjake tako da izmutite jaje, dodate malo brašna, maslinova ulja i soli te na vrh noža crvene paprike koja će ih obojiti. Energično miješajte kako biste dobili glatku i gustu smjesu.
  5. Kada je juha gotova, žlicom pažljivo oblikujte žličnjake.
  6. Ostavite da se kuhaju dok ne isplutaju.
  7. Ako volite tvrđe, ostavite da kuhaju malo kraće. Doradite po želji maslinovim uljem.

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.