Recepti 09. ožujka 2019.

Pravo je vrijeme za pripremu izvrsnih "vražjih" jaja

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Uskoro stiže proljeće, a s njim i naša opsesija vražjim jajima.

Obožavamo ih i volimo eksperimentirati s punjenjima, ali sezonu uvijek otvaramo ovom klasičnom kombinacijom sa sirom, slaninom i mladim lukom. Priprema traje otprilike pola sata, a navedeni su sastojci dovoljni za šest osoba.

 

 

Možda vas zanima... Jaja u pikantnom umaku od rajčice Recepti

 

 

Sastojci:

  • 12 jaja
  • 120 g majoneze
  • 50 g slanine
  • Polovica paprike
  • 4 mlada luka
  • 1 žlica senfa
  • 100 g naribanog cheddara
  • 1 žličica papra
  • ½ žličica češnjaka u granulama
  • Prstohvat kajenskog papra
  • Prstohvat soli
  • Maslinovo ulje

 

 

Možda vas zanima... Popovers: Prozračna peciva sjajan su prilog, ali i doručak Recepti

 

 

 

Priprema:

  1. Jaja stavite u posudu, prelijte hladnom vodom i pričekajte da zavrije, a potom maknite s vatre, pokrijte posudu i ostavite 15-ak minuta.
  2. U međuvremenu zagrijte žlicu ulja na tavi, dodajte kockice slanine i pecite dok ne postane hrskava. Ocijedite slaninu i sačuvajte masnoću od pečenja.
  3. Jaja izvadite iz posude i isperite ih hladnom vodom. Ogulite ih, prerežite na pola po dužini i izvadite žumanjak. Postavite polovice na čisti pladanj.
  4. Žumanjke pomiješajte s majonezom, senfom, masnoćom preostalom od prženja slanine, komadićima paprike i luka te začinima. Dobro izmiješajte i zgnječite vilicom žumanjke.
  5. Na kraju umiješajte naribani cheddar i ¾ hrskave slanine.
  6. Premjestite smjesu u slastičarsku vrećicu i napunite pripremljene bjelanjke.
  7. Ukrasite preostalom slaninom i stavite u hladnjak na barem pola sata.

 

 

Možda vas zanima... Otkrijte što su "Cappuccino" jaja Marthe Stewart Špajza

 

 

Dobar tek!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.