Recepti 17. siječnja 2020.

Chef iz Dubravkina puta pripremio je prefinu juhu

foto: Dubravkin put

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Uobičajeno je da tijekom blagdana pretjerujemo u jelu i piću, a ako trebaš detoksikaciju, ovo je jelo koje se jednostavno priprema, lagano je za probavu i pomaže kod mršavljenja

Vjerujemo kako si ove blagdane iskoristila uživajući s obitelji i prijateljima, jedući ukusnu hranu, bez previše razmišljanja o tome koliko unosiš kalorija, ugljikohidrata ili masnoća - jer je to posljednja stvar o kojoj bi trebala razmišljati u tom razdoblju godine. Međutim, sigurni smo kako bi se nakon prejedanja ipak voljela vratiti zdravim namirnicama, obaviti detoksikaciju i izgubiti koji kilogram.

Chef Vedran Petranović iz poznatog zagrebačkog restorana Dubravkin put osmislio je recept koji je jednostavan za pripremu; sastoji se samo od povrća i proteina, jelo je nutritivno zadovoljavajuće te od masnoća sadrži samo maslinovo ulje, što je savršeno za detoksikaciju nakon obilnih blagdanskih gozbi.

Osim recepta važno je napomenuti kako ovaj restoran ujedno nosi oznaku kvalitete Hrvatska 365 Gourmet, koja se dodjeljuje ugostiteljskim objektima koji tijekom cijele godine koriste izvrsne svježe lokalne namirnice, toče vrhunska vina te kreiraju uzbudljive sezonske gourmet ponude. Upravo smo zbog toga uvjereni da će te ovo jelo oduševiti!

Sastojci:

  • 0,8 kg očišćene mrkve
  • 2 manja luka
  • 2 češnja češnjaka
  • lovorov list
  • 150 g očišćenog filea ribe (brancin, orada, škarpina)
  • 150-200 g jadranskih kozica
  • 4 komada gambera
  • 80 g engleskog celera
  • peršin (kosani)
  • čili papričica
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Na maslinovu ulju preprži luk dok ne omekša i postane staklast te dodaj 0,7 kg mrkve narezane na ploškice.
  2. Dodaj lovor i vodu da prekrije sastojke te kuhaj dok mrkva sasvim ne omekša. Potom izvadi lovor i izmiješaj mikserom sve dok ne dobiješ glatku juhu.
  3. Posoli i popapri po ukusu te dodaj ostatak mrkve (kuhan i izrezan na kockice), ribu (također izrezanu na kockice), kozice, gambere u komadu te celer izrezan na ploške.
  4. Sve posoli i popapri po potrebi, dodaj čili (ako ga voliš) i peršin te prelij kvalitetnim maslinovim uljem.

 | Author: Dubravkin put foto: Dubravkin put

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.