Predlažemo da na blagdanski jelovnik uvrstiš i ovaj neodoljivi cheesecake u boji!
Cheesecake u pastelnim bojama oduševit će klince, a neće mu moći odoljeti ni oni stariji. Riječ je o vrlo klasičnom receptu s podlogom od keksa i kremom od krem sira, koji je gotov za tren, a dobro se zamrzava i može zadržati oblik.
Mini cheesecakeove možeš napraviti i nekoliko dana unaprijed i čuvati ih u kalupu u zamrzivaču. Bitno je da ih izvadiš pola sata prije serviranja i pustiš da odstoje na sobnoj temperaturi. Kada se odmrznu, ukrasi ih šlagom i čokoladnim jajima ili bombonima u obliku pisanica i čuvaj u hladnjaku do 3 dana. U slast!
Uskrsni mini cheesecake
foto: Melissa Walker Horn/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Uskrsni mini cheesecake
60 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Mljeveni keksi (po izboru)
180
g
Maslac
15
g
Želatina u prahu
1
kom
Voda
2
žlica
Krem sir
450
g
Šećer
100
g
Sok od limuna
2
žlica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Sol
1
prstohvat
Slatko vrhnje
120
ml
Jestiva boja
Postupak
Za pripremu upotrijebi kalup za 6 velikih muffina.
Samelji kekse i pomiješaj ih s rastopljenim maslacem. Smjesu dobro utisni na dno silikonskih kalupa.
Želatinu u maloj posudici pomiješaj s hladnom vodom i pusti da se namače 5 minuta. Kada apsorbira vodu, stavi je u mikrovalnu na 10 sekundi kako bi se otopila.
Izmiksaj krem sir sa šećerom, limunovim sokom, vanilijom i prstohvatom soli. Kada se sastojci sjedine, dodaj slatko vrhnje i još kratko miksaj. U kremu na kraju dodaj želatinu i dobro promiješaj.
Podijeli kremu na četiri jednaka dijela i u svaki dodaj drugu boju po izboru. Budući da je tema Uskrs, ovog puta predlažemo pastelne boje.
Uz pomoć slastičarskih vrećica ili žlice za sladoled napuni kalupe sa slojem svake kreme. Zagladi vrh i stavi u zamrzivač na 2 sata.
Pažljivo izvadi svaki cheesecake iz kalupa i pusti da odstoji na sobnoj temperaturi kako bi se odmrznuo. Ukrasi tučenim vrhnjem i dodacima po izboru.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.