gastro postao
Panna cotta je zaista jednostavan i popularan desert. Malo je onih koji se ne vole njome zasladiti, a ova čokoladna verzija će osvojiti i one malobrojne koji nisu ljubitelji...
Deserti s čokoladom zauzimaju posebno mjesto u našim srcima. Kada nas nas pogodi taj divan okus, teško je uopće zamisliti da se može mjeriti s bilo kojom drugom poslasticom.
Danas zi donosimo recept za čokoladnu panna cottu. Možeš koristiti bilo koji čokoladni namaz po ukusu.
Potrebno vam je:
- 470 ml slatkog vrhnja
- 200 grama čokoladnog namaza
- paket želatine
- usitnjeni lješnjaci, pistacija ili slani kikriki
Priprema:
- Slatko vrhnje i čokoladni namaz zagrij tik do točke vrenja. Ukloni sa štednjaka i dodaj želatinu. Miješaj dok se ne rastopi.
- Tekućinu izlij u posudice te ostavi neka se hladi u hladnjaku barem četiri sata. Idealno bi bilo preko noći.
Posluži s tostiranim, oljuštenim i grubo nasjeckanim lješnjacima, pistacijama ili pak slanim kikirikijem. U slast!