Recepti 22. lipnja 2016.

Prhka torta od lješnjaka

Lješnjak torta
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
S ovim slatkim iskušenjem ne možete pogriješiti.

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 462

Beze kore

  • 6 kom bjelanjak kokošji
  • 250 g šećer, kristal
  • 1 prstohvat sol
  • 150 g lješnjak, mljeveni

Krema

  • 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 5 žlica šećer, kristal
  • 80 g tamna čokolada
  • 50 g maslac, neslani
  • 150 g lješnjak, sirovi

Priprema

  1. Za beze kore bjelanjke i šećer izmiskajte u čvrsti snijeg. Postupno dodajte lješnjake.
  2. Rasporedite smjesu na dva dijela na masni papir za pečenje i pecite sat vremena na 100°c.
  3. Pomiješajte žumanjke i šećer te ih pjenasto umutite, a potom dodajte ostale sastojke. Skuhajte kremu i u nju dodajte čokoladu pa miješajte da se rastopi. Stavite kremu na hlađenje oko dva sata.
  4. Nakon što se krema ohladila, dodajte dobro tučeni maslac, slatko vrhnje za šlag i lješnjake (dio lješnjaka sitno nasjeckajte).
  5. Podijelite kremu na dva dijela. Uzmite prvu koru te je namažite polovicom kreme, preklopite drugom korom i premažite ostatkom kreme. Prema želji, tortu možete ukrasiti cijelim lješnjacima, a gornju beze koru izrežite na kriške namašćenim nožem za dekoraciju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.