Recepti Najbolje tajne roštilja 31. srpnja 2023.

Pripremi ovo odlično jelo s grila s pravom dozom ljutine!

Kofte s namazom od graha i jalapeño kečapa
Kofte s namazom od graha i jalapeño kečapa foto: Vigor Klaić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Blogerica Tanja Pastuović Klaić s nama je podijelila ovaj sjajan recept za kofte s namazom od graha i jalapeño ketchupa, idealan za pripremu na grillu. Okupi ekipu, zapali roštilj i pripremi ove slasne kofte!

Ljeti nema boljeg načina pripreme hrane od roštilja! S time se slaže i blogerica Tanja Pastuović Klaić, autorica bloga COOKam i guštam, koja je s nama podijelila svoj genijalan recept za kofte od junetine, poslužene u lepinjama s vrlo zanimljivim namazom te umakom od kiselih krastavaca. Kakva kombinacija okusa i tekstura, za prste polizati!

 | Author: Vigor Klaić Kofte s namazom od graha i jalapeño kečapa foto: Vigor Klaić

Tajna je u dobro začinjenom mesu, koje nakon grilla mora ostati sočno, ali i u odličnom namazu od bijelog graha i Podravka jalapeño ketchupa te umaku od kiselih krastavaca koji ovom brzom i jednostavnom ljetnom jelu s grilla daju posebnu notu. Isprobaj i ti!

Pogledaj video recept:

Kofte s namazom od graha i jalapeño ketchupa

Sastojci - za kofte:

  • 700 g mljevene junetine
  • 1,5 žličica soli
  • 1 luk
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • ½ žličice čili pahuljica
  • 1 žličica mljevenog papra
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 4-6 tankih lepinjica

 | Author: Vigor Klaić Kofte s namazom od graha i jalapeño kečapa foto: Vigor Klaić

Sastojci - za namaz:

Sastojci - za umak od kiselih krastavaca:

 | Author: Vigor Klaić Kofte s namazom od graha i jalapeño kečapa foto: Vigor Klaić

Postupak:

  1. U zdjelu s mljevenom junetinom dodaj sol, nasjeckani luk, mljevenu crvenu papriku, čili pahuljice, papar i peršinov list. Sve dobro promiješaj pa na dlan stavi dio pripremljene mesne smjese, na to položi drveni štapić i dlanovima oblikuj kofte.
  2. Stavi kofte na zagrijanu rešetku roštilja i peci ih, uz okretanje, dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana.
  3. Tanke lepinjice kratko zapeci na grilu, dok malo ne narastu i dobiju boju s obje strane.
  4. U blender stavi ocijeđeni grah, dodaj nasjeckani češnjak, dimljenu papriku, Podravka jalapeño ketchup i maslinovo ulje pa sve dobro usitni.
  5. Nasjeckaj kisele krastavce, dodaj ih u zdjelicu s kiselim vrhnjem i majonezom, posoli i dobro promiješaj.
  6. Posluživanje: Na lepinjice nanesi namaz od graha, dodaj kofte, prelij ih umakom od kiselih krastavaca i posluži.

 | Author: Vigor Klaić Kofte s namazom od graha i jalapeño kečapa foto: Vigor Klaić  | Author: Vigor Klaić Kofte s namazom od graha i jalapeño kečapa foto: Vigor Klaić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.