Recepti 15. svibnja 2020.

Pripremi ultimativni doručak: Bagel s krem sirom, jajetom i slaninom

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusni doručak koji će te napuniti energijom i pripremiti na sve vikend avanture koje će se naći na tvojem rasporedu.

Hrskava izvana, a meka iznutra, lagano tostirana bagels peciva zvuče fantastično, zar ne? Zamisli još da su punjena tvojim omiljenim sastojcima i mekano pripremljenim jajetom. Iako ti možda na prvu ovaj recept zvuči komplicirano, on to zaista nije.

 

Možda vas zanima... Lagana kajgana sa šparogama ukusan je sezonski doručak Recepti

 

Za početak ćeš morati pripremiti bagels - popularna američka peciva. Ako ih želiš napraviti sama, recept možeš pogledati ovdje. Spremiti ih možeš i dan ranije kako bi u vrijeme doručka mogla odmah krenuti s njihovim punjenjem. Uvijek postoji i opcija kupnje za one koji nemaju previše slobodnog vremena. 

Sljedeća stvar koju moraš napraviti jest odabrati sastojke s kojima ćeš ih napuniti i tvoj posao bit će gotov u tren oka!

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 prepolovljena bagela
  • 50 g krem sira
  • 2 žlice maslaca
  • 4 jaja
  • naribani cheddar
  • sol, papar
  • kelj ili arugula, slanina, rajčica, paprika, krastavi, slanina po želji
  • avokado namaz ili lažna majoneza od avokada, po želji

Priprema:

  1. U velikoj tavi otopi dvije žlice maslaca na srednje jakoj vatri. Dodaj u tavicu donju polovicu bagela, prerezanu stranu prema dolje i peci ju nekoliko sekundi do minute, ovisno o stupnju pečenosti koji želiš postići. Izvadi iz tave i premaži ju krem sirom. Zatim po krem siru posipaj po želji količinu naribanog cheddar sira.
  2. Zatim u tavicu stavi gornju polovicu bagela, i njenu izrezanu stranu također okreni prema dolje i lagano ju zapeci, nekoliko sekundi do minute.
  3. U tavici zatim pažljivo ispeci jaja na oko, kako ih ne bi razbila. 
  4. Sada je vrijeme za sastavljanje. Na donju polovicu poslaži redom sastojke koje želiš, a kao zadnje ostavi jaje. Pokušaj ga naštimati tako da žumanjak bude u sredini tvojega bagela. Zatim ga preklopi gornjom polovicom, a po želji dodatno onda posipaj ili pored u tanjur stavi umak ili lažnu majonezu od avokada. 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.