Hrskava izvana, a meka iznutra, lagano tostirana bagels peciva zvuče fantastično, zar ne? Zamisli još da su punjena tvojim omiljenim sastojcima i mekano pripremljenim jajetom. Iako ti možda na prvu ovaj recept zvuči komplicirano, on to zaista nije.
Za početak ćeš morati pripremiti bagels - popularna američka peciva. Ako ih želiš napraviti sama, recept možeš pogledati ovdje. Spremiti ih možeš i dan ranije kako bi u vrijeme doručka mogla odmah krenuti s njihovim punjenjem. Uvijek postoji i opcija kupnje za one koji nemaju previše slobodnog vremena.
Sljedeća stvar koju moraš napraviti jest odabrati sastojke s kojima ćeš ih napuniti i tvoj posao bit će gotov u tren oka!
Sastojci:
- 2 prepolovljena bagela
- 50 g krem sira
- 2 žlice maslaca
- 4 jaja
- naribani cheddar
- sol, papar
- kelj ili arugula, slanina, rajčica, paprika, krastavi, slanina po želji
- avokado namaz ili lažna majoneza od avokada, po želji
Priprema:
- U velikoj tavi otopi dvije žlice maslaca na srednje jakoj vatri. Dodaj u tavicu donju polovicu bagela, prerezanu stranu prema dolje i peci ju nekoliko sekundi do minute, ovisno o stupnju pečenosti koji želiš postići. Izvadi iz tave i premaži ju krem sirom. Zatim po krem siru posipaj po želji količinu naribanog cheddar sira.
- Zatim u tavicu stavi gornju polovicu bagela, i njenu izrezanu stranu također okreni prema dolje i lagano ju zapeci, nekoliko sekundi do minute.
- U tavici zatim pažljivo ispeci jaja na oko, kako ih ne bi razbila.
- Sada je vrijeme za sastavljanje. Na donju polovicu poslaži redom sastojke koje želiš, a kao zadnje ostavi jaje. Pokušaj ga naštimati tako da žumanjak bude u sredini tvojega bagela. Zatim ga preklopi gornjom polovicom, a po želji dodatno onda posipaj ili pored u tanjur stavi umak ili lažnu majonezu od avokada.
U slast!