Zdravu avokado majonezu možete namazati na tostirani kruh i na vrh dodati komadiće tune, mladi luk, rotkvicu i rajčicu. Također možete pripremiti kombinaciju kuhanog jajeta i povrća.
Ostatak pak majoneze iskoristite kao kremasti dresing za salatu. Dodajte još malo limuna i malo hladne vode pa ga prelijte preko zelene salate ili svježeg špinata.
Druge recepte potraži na blogu Geeketa i pratećem Facebook profilu!
Sastojci:
- 1 veći ili 2 manja zrela avokada
- 1 žlica maslinovog ulja
- sok limuna i/ili limete
- par češnjeva češnjaka
- sol, krupno mljeveni šareni papar, chilli u prahu
Postupak:
- Sve sastojke blendajte u blenderu dok nije kremasto i glatko. Možete i štapnim mikserom.
- Za teksturu identičnu majonezi izbacite maslinovo ulje i dodajte malo tekućine ocijeđenog konzerviranog slanutka (aquafaba) i blendajte. Ako se dogodi da nemate limun dobra zamjena je malo jabučnog octa.
Dobar tek!