Recepti 18. siječnja 2017.

Epohalna baklava s omiljenim crnim keksima

Baklava
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Jeste li znali da baklava može biti još ukusnija? Pripremite se na nevjerojatno dobru slasticu!

Kod pripreme deserta, ali i slanih jela, najvažnije je da sve sastojke pripremite na vrijeme kako ne biste gubili previše vremena kada se jednom bacite na kuhanje. Tako ćete za pripremu ove baklave najprije otopiti maslac i usitniti kekse. Premažite maslacem posudu za pečenje pa na to dodajte jednu koru za savijače, premažite je maslacem i dodajte drugu.

Ponovite postupak nekoliko puta, ovisno o debljini baklave koju želite postići. Pospite keksima pa ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka. Baklavu prije pečenja izrežite na željene komade. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dok baklava ne poprimi lijepu, zlatnu boju.

 | Author: Screenshot foto: Screenshot

Sirup pripremite tako da pomiješate vodu, vaniliju, limunov sok, med i šećer. Kada je slastica gotova, izvadite je iz pećnice i prelijte sirupom. Za još veći užitak možete pripremiti i kremu tako da kombinirate ekstrakt vanilije, maslac, šećer u prahu i malo mlijeka. Miješajte dok ne dobijete kremu pa je premažite preko čitave baklave.

I to je to!
Cijeli postupak pogledajte u videu!
Dobar tek!


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.