gastro postao
Počastite se kremastim i osvježavajućim frozen yogurtom...
Ovaj je desert idealan za vruća popodneva, a količina je dovoljna za četiri serviranja. Poslužite ga u visokim čašama, uz tostirane strugotine kokosa i uživajte u ostatku dana!
Sastojci:
- 250 ml kokosove vode
- 100 g šećera
- 1 mali mango (cca 250 g)
- 250 ml grčkog jogurta
- 250 ml kokosovog mlijeka
- 1 žlica limunovog soka
Priprema:
- Pomiješajte kokosovu vodu i šećer u maloj posudici i pričekajte da zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte otprilike pet minuta. Kad se reducira za četvrtinu, maknite s vatre i pričekajte da se ohladi.
- U blender stavite kockice manga s dvije žlice sirupa od kokosove vode i šećera i izmiksajte.
- U zasebnoj posudi pomiješajte grčki jogurt, kokosovo mlijeko, limunov sok i preostali sirup, a dodajte i trećinu izmiksanog manga. Pomiješajte i stavite u zamrzivač na sat vremena.
- Izvadite iz zamrzivača i dobro promiješajte, a zatim vratite u zamrzivač na još dva sata. Povremeno promiješajte.
- Preostali pire od manga rasporedite po vrhu frozen jogurta i poslužite poput sladoleda.
U slast!