Recepti 13. listopada 2014.

Prokulice s mladim špinatom

Prokulice s mladim špinatom
gastro postao gastro.24sata.hr
Pirjano lagano jelo od povrća uz listiće badema poslastica je za sve obožavatelje kelja pupčara

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 450 g prokulica
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 žlica vinski ocat, bijeli
  • 1 žlica javorov sirup
  • 4 šalica mladi špinat
  • 2 prstohvat sol
  • 0.50 šalica badem, oljušteni suhi

Priprema

  1. Prokulicama oguliti sloj po sloj listića sve do jezgre. Listiće odvojiti u zdjelu a jezgre odbaciti.
  2. U većoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju pirjati listiće prokulica oko 30 sekundi. Zatim dodati ocat i javorov sirup pa promiješati.
  3. U tavu dodati špinat i miješajući pirjati tek toliko da povene.
  4. Začiniti sa soli i posipati bademima te odmah servirati.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.