gastro postao
Pirjano lagano jelo od povrća uz listiće badema poslastica je za sve obožavatelje kelja pupčara
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 450 g prokulica
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 žlica vinski ocat, bijeli
- 1 žlica javorov sirup
- 4 šalica mladi špinat
- 2 prstohvat sol
- 0.50 šalica badem, oljušteni suhi
Priprema
- Prokulicama oguliti sloj po sloj listića sve do jezgre. Listiće odvojiti u zdjelu a jezgre odbaciti.
- U većoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju pirjati listiće prokulica oko 30 sekundi. Zatim dodati ocat i javorov sirup pa promiješati.
- U tavu dodati špinat i miješajući pirjati tek toliko da povene.
- Začiniti sa soli i posipati bademima te odmah servirati.