gastro postao
Bogata salata s jajima, šunkom, mladim lukom i rotkvicama odlična je ideja za predjelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 174
Potrebno vam je
- 8 kom jaje kokošje
- 200 g kuhana šunka
- 120 g gouda punomasni
- 90 g salata, zelena
- 80 g matovilac
- 80 g rukola
- 0.50 vezica mladi luk
- 1 vezica rotkvica, crvena
- 0.50 vezica vlasac ( listovi)
- 2 žlica senf dijon
- 50 ml jabučni ocat
- 2 žlica med, vrcani
- 0.50 žlica ulje suncokretovo
- hren
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Jabučni ocat pomiješajte s dijonsenfom, medom, začinite solju i paprom pa dodajte malo svježe naribanog hrena i ulja. Salatu dobro operite. Mladi luk i vlasac očistite, operite i sitno nasjeckajte.
- Očistite rotkvice i svaku narežite na osam dijelova. Kuhana jaja oljuštite i narežite na polovice. Sir prstima razmrvite, a kuhanu šunku narežite na široke trake. Povrće lagano pomiješajte sa sirom i šunkom i složite na tanjur pa prelijte umakom od meda i senfa.
Izvor Skuhatćute