Recepti 13. listopada 2014.

Proljetna salata od šunke

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata salata s jajima, šunkom, mladim lukom i rotkvicama odlična je ideja za predjelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 174

Potrebno vam je

  • 8 kom jaje kokošje
  • 200 g kuhana šunka
  • 120 g gouda punomasni
  • 90 g salata, zelena
  • 80 g matovilac
  • 80 g rukola
  • 0.50 vezica mladi luk
  • 1 vezica rotkvica, crvena
  • 0.50 vezica vlasac ( listovi)
  • 2 žlica senf dijon
  • 50 ml jabučni ocat
  • 2 žlica med, vrcani
  • 0.50 žlica ulje suncokretovo
  • hren
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Jabučni ocat pomiješajte s dijonsenfom, medom, začinite solju i paprom pa dodajte malo svježe naribanog hrena i ulja. Salatu dobro operite. Mladi luk i vlasac očistite, operite i sitno nasjeckajte.
  2. Očistite rotkvice i svaku narežite na osam dijelova. Kuhana jaja oljuštite i narežite na polovice. Sir prstima razmrvite, a kuhanu šunku narežite na široke trake. Povrće lagano pomiješajte sa sirom i šunkom i složite na tanjur pa prelijte umakom od meda i senfa.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.