gastro postao
                                            
                                        
                                    Bogata salata s jajima, šunkom, mladim lukom i rotkvicama odlična je ideja za predjelo
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 174
Potrebno vam je
- 8 kom jaje kokošje
 - 200 g kuhana šunka
 - 120 g gouda punomasni
 - 90 g salata, zelena
 - 80 g matovilac
 - 80 g rukola
 - 0.50 vezica mladi luk
 - 1 vezica rotkvica, crvena
 - 0.50 vezica vlasac ( listovi)
 - 2 žlica senf dijon
 - 50 ml jabučni ocat
 - 2 žlica med, vrcani
 - 0.50 žlica ulje suncokretovo
 - hren
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema
- Jabučni ocat pomiješajte s dijonsenfom, medom, začinite solju i paprom pa dodajte malo svježe naribanog hrena i ulja. Salatu dobro operite. Mladi luk i vlasac očistite, operite i sitno nasjeckajte.
 - Očistite rotkvice i svaku narežite na osam dijelova. Kuhana jaja oljuštite i narežite na polovice. Sir prstima razmrvite, a kuhanu šunku narežite na široke trake. Povrće lagano pomiješajte sa sirom i šunkom i složite na tanjur pa prelijte umakom od meda i senfa.
 
Izvor Skuhatćute