gastro postao
                                            
                                        
                                    Ovim brzim i jednostavnim receptom lagano i zdravo krenite u proljeće.
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 630
Potrebno vam je
- 400 g špageti
 - 40 g maslac, slani
 - 150 g kuhana šunka
 - slanina suha, masna
 - 400 ml vrhnje za kuhanje
 - 100 g grašak zeleni, u zrnu
 - 1 kom limun
 - sol
 - papar
 - 1 vezica peršin, list
 - 50 g parmezan
 - 1 kom poriluk (cijeli)
 
Priprema
- Stavite zasoljenu vodu na vatru i pustite da zavrije pa skuhajte špagete. U meðuvremenu prepržite slaninu na tavi.
 - Dodajte šunku te poriluk i pržite još pet minuta. Umiješajte vrhnje za kuhanje i kuhajte dok se malo ne zgusne. Ocijedite tjesteninu i ostavite je sa strane.
 - U umak dodajte limunov sok i koricu pa začinite solju i paprom. Umiješajte nasjeckani peršin i kuhani grašak te sve pomiješajte sa špagetima. Pospite ribanim parmezanom i poslužite.
Umjesto špageta uz ovaj umak pripremite pljukance. Od brašna, jaja, soli i vode umijesite glatko tijesto. Ostavite pokriveno stajati oko 15 minuta te ga trgajte na komadiæe, protrljajte meðu dlanovima i skuhajte u vodi.
 
Izvor Skuhatćute