gastro postao
Ovim brzim i jednostavnim receptom lagano i zdravo krenite u proljeće.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 630
Potrebno vam je
- 400 g špageti
- 40 g maslac, slani
- 150 g kuhana šunka
- slanina suha, masna
- 400 ml vrhnje za kuhanje
- 100 g grašak zeleni, u zrnu
- 1 kom limun
- sol
- papar
- 1 vezica peršin, list
- 50 g parmezan
- 1 kom poriluk (cijeli)
Priprema
- Stavite zasoljenu vodu na vatru i pustite da zavrije pa skuhajte špagete. U meðuvremenu prepržite slaninu na tavi.
- Dodajte šunku te poriluk i pržite još pet minuta. Umiješajte vrhnje za kuhanje i kuhajte dok se malo ne zgusne. Ocijedite tjesteninu i ostavite je sa strane.
- U umak dodajte limunov sok i koricu pa začinite solju i paprom. Umiješajte nasjeckani peršin i kuhani grašak te sve pomiješajte sa špagetima. Pospite ribanim parmezanom i poslužite.
Umjesto špageta uz ovaj umak pripremite pljukance. Od brašna, jaja, soli i vode umijesite glatko tijesto. Ostavite pokriveno stajati oko 15 minuta te ga trgajte na komadiæe, protrljajte meðu dlanovima i skuhajte u vodi.
Izvor Skuhatćute