gastro postao
Još jedan način za pripremu bezmesnih rolica
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 193
Potrebno vam je
- 6 list tijesto za savijače
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- 80 g kupus glavati, bijeli
- 2 kom mladi luk
- 100 g bambusove mladice
- 0.50 kom crvena paprika
- 100 g sojine klice
- 1 žlica soja umak
- 0.50 žlica šećer, kristal
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 2 dl ulje suncokretovo
Priprema
- Odvojite kore i svaku izrežite na četiri kvadrata te ih pokrijte krpom.
- Šampinjone operite i nasjeckajte. U dubljoj tavi zagrijte ulje pa popržite gljive, nasjeckani mladi luk, bambusove mladice i sitno narezanu papriku. Nakon pet minuta dodajte sojine klice i kupus narezan na rezance te ih kratko popržite. Umiješajte sojin umak i šećer te sve ohladite.
- Na svaki kvadrat kore stavite žlicu nadjeva pa preklopite preko njega najprije jedan kraj kore, zatim dva bočna te zatim zamotajte prema posljednjem kraju. Krajeve uronite u vodu kako bi se držali zajedno.
- Pržite rolice u umjereno toplom ulju ( 2 dl ) dok kora ne dobije zlatnu boju. Ocijedite ih i poslužite tople uz umak od šljiva.
Izvor Skuhatćute
kupus
gljive
rolice
povrće
predjelo
niskokaloricna prehrana
jelo od povrća
prženje
zima
proljeće
ljeto
jesen
večera
ručak
vegetarijanska prehrana
veganska prehrana
prilog
glavno jelo