gastro postao
Još jedan način za pripremu bezmesnih rolica
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 193
Potrebno vam je
- 6 list tijesto za savijače
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- 80 g kupus glavati, bijeli
- 2 kom mladi luk
- 100 g bambusove mladice
- 0.50 kom crvena paprika
- 100 g sojine klice
- 1 žlica soja umak
- 0.50 žlica šećer, kristal
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 2 dl ulje suncokretovo
Priprema
- Odvojite kore i svaku izrežite na četiri kvadrata te ih pokrijte krpom.
- Šampinjone operite i nasjeckajte. U dubljoj tavi zagrijte ulje pa popržite gljive, nasjeckani mladi luk, bambusove mladice i sitno narezanu papriku. Nakon pet minuta dodajte sojine klice i kupus narezan na rezance te ih kratko popržite. Umiješajte sojin umak i šećer te sve ohladite.
- Na svaki kvadrat kore stavite žlicu nadjeva pa preklopite preko njega najprije jedan kraj kore, zatim dva bočna te zatim zamotajte prema posljednjem kraju. Krajeve uronite u vodu kako bi se držali zajedno.
- Pržite rolice u umjereno toplom ulju ( 2 dl ) dok kora ne dobije zlatnu boju. Ocijedite ih i poslužite tople uz umak od šljiva.
Izvor Skuhatćute