Recepti 03. listopada 2014.

Proljetne rolice s gljivama i kupusom

gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedan način za pripremu bezmesnih rolica

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 193

Potrebno vam je

  • 6 list tijesto za savijače
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 80 g kupus glavati, bijeli
  • 2 kom mladi luk
  • 100 g bambusove mladice
  • 0.50 kom crvena paprika
  • 100 g sojine klice
  • 1 žlica soja umak
  • 0.50 žlica šećer, kristal
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 2 dl ulje suncokretovo

Priprema

  1. Odvojite kore i svaku izrežite na četiri kvadrata te ih pokrijte krpom.
  2. Šampinjone operite i nasjeckajte. U dubljoj tavi zagrijte ulje pa popržite gljive, nasjeckani mladi luk, bambusove mladice i sitno narezanu papriku. Nakon pet minuta dodajte sojine klice i kupus narezan na rezance te ih kratko popržite. Umiješajte sojin umak i šećer te sve ohladite.
  3. Na svaki kvadrat kore stavite žlicu nadjeva pa preklopite preko njega najprije jedan kraj kore, zatim dva bočna te zatim zamotajte prema posljednjem kraju. Krajeve uronite u vodu kako bi se držali zajedno.
  4. Pržite rolice u umjereno toplom ulju ( 2 dl ) dok kora ne dobije zlatnu boju. Ocijedite ih i poslužite tople uz umak od šljiva.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.