Recepti Prilog 30. siječnja 2025.

Proljetne rolice s kiselim krastavcima u glavnoj ulozi

Prilog
5 MIN
6 MIN
8
SREDNJE
Proljetne rolice s kiselim krastavcima
Proljetne rolice s kiselim krastavcima
foto: @thespruceeats Pinterest
Želiš probati nešto novo? Onda pripremi ove genijalne proljetne rolice s kiselim krastavcima

Proljetne rolice potječu iz Vijetnama, gdje su poznate kao gỏi cuốn, a tradicionalno se pune svježim začinskim biljem, rižinim rezancima i škampima ili piletinom. Ono što ih čini posebnima jest njihova prilagodljivost – sastojci se mogu mijenjati prema sezoni, ukusu i inspiraciji

 A ponekad, upravo iz te igre okusa i tekstura nastaju neočekivane kombinacije koje osvajaju, poput ove verzije... Zamisli samo, slasne proljetne rolice s kiselim krastavcima!

Možda vas zanima... Zalogaj koji ćeš obožavati - pohani kiseli krastavci Recepti

Gotove u 15 minuta

Zamotani u hrskavo tijesto, kiseli krastavci u kombinaciji s topljenim sirom izvrstan su kontrast tekstura i okusa, dok pikantni umak od majoneze i srirache daje onaj završni, neodoljivi dodir.

Bilo da ih pripremaš za gledanje utakmice, filmsku večer ili kao brzi snack za druženje s prijateljima, ove proljetne rolice s kiselim krastavcima bit će prava zvijezda tvog stola. Uz samo nekoliko sastojaka i 15 minuta vremena, dobit ćeš savršeno hrskavu poslasticu koja će nestati brže nego što misliš.

kiseli krastavci | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Kiseli krastavci foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Proljetne rolice s kiselim krastavcima
5 MIN
pripreme
6 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Kore za savijače
  • Kiseli krastavci 8 kom
  • Ementaler 8 kriška
  • Suncokretovo ulje 1,25 šalica
  • Majoneza 0,50 šalica
  • Sriracha umak 1 žlica
Postupak
  1. Listove za savijače nareži na jednake, pravile komade, a rubove premaži vodom. U sredinu svake rolice stavi krišku sira, a na sir stavi kiseli krastavac.


  2. Podigni donji vrh kore i preklopi ga preko krastavca.


  3. Presavij bočne strane prema unutra i nastavi rolati do kraja.


  4. Prstima nanesi malo vode na gornji vrh omota kako bi ga zalijepio. Ponovi s preostalim zamotuljcima.


  5. Ulij ulje u duboku tavu i zagrij na srednje jakoj vatri 5-8 minuta.


  6. Dok se ulje zagrijava, pomiješaj majonezu i sriracha umak, pa ostavi sa strane.


  7. Pomoću termometra provjeri temperaturu ulja – treba doseći 190 °C.


  8. Prži zamotuljke u serijama po 3 minute sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.


  9. Izvadi zamotuljke pomoću hvataljki i stavi ih na papirnate ručnike da upiju višak ulja.


  10. Posluži uz pripremljeni umak i uživaj!


Zagrizi i ove super snackove!

Hrskavi mozzarella jastučići Možda vas zanima... Hrskavi mozzarella jastučići za napadaje gladi Recepti onion rings. kolutići luka Možda vas zanima... Oduševili su nas ovi hrskavi i ljuti kolutići luka Recepti Možda vas zanima... Snack iz snova: Slasne povrtne košarice Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.