Recepti Prilog 30. siječnja 2025.

Proljetne rolice s kiselim krastavcima u glavnoj ulozi

Prilog
5 MIN
6 MIN
8
SREDNJE
Proljetne rolice s kiselim krastavcima
Proljetne rolice s kiselim krastavcima
foto: @thespruceeats Pinterest
Želiš probati nešto novo? Onda pripremi ove genijalne proljetne rolice s kiselim krastavcima

Proljetne rolice potječu iz Vijetnama, gdje su poznate kao gỏi cuốn, a tradicionalno se pune svježim začinskim biljem, rižinim rezancima i škampima ili piletinom. Ono što ih čini posebnima jest njihova prilagodljivost – sastojci se mogu mijenjati prema sezoni, ukusu i inspiraciji

 A ponekad, upravo iz te igre okusa i tekstura nastaju neočekivane kombinacije koje osvajaju, poput ove verzije... Zamisli samo, slasne proljetne rolice s kiselim krastavcima!

Možda vas zanima... Zalogaj koji ćeš obožavati - pohani kiseli krastavci Recepti

Gotove u 15 minuta

Zamotani u hrskavo tijesto, kiseli krastavci u kombinaciji s topljenim sirom izvrstan su kontrast tekstura i okusa, dok pikantni umak od majoneze i srirache daje onaj završni, neodoljivi dodir.

Bilo da ih pripremaš za gledanje utakmice, filmsku večer ili kao brzi snack za druženje s prijateljima, ove proljetne rolice s kiselim krastavcima bit će prava zvijezda tvog stola. Uz samo nekoliko sastojaka i 15 minuta vremena, dobit ćeš savršeno hrskavu poslasticu koja će nestati brže nego što misliš.

kiseli krastavci | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Kiseli krastavci foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Proljetne rolice s kiselim krastavcima
5 MIN
pripreme
6 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Kore za savijače
  • Kiseli krastavci 8 kom
  • Ementaler 8 kriška
  • Suncokretovo ulje 1,25 šalica
  • Majoneza 0,50 šalica
  • Sriracha umak 1 žlica
Postupak
  1. Listove za savijače nareži na jednake, pravile komade, a rubove premaži vodom. U sredinu svake rolice stavi krišku sira, a na sir stavi kiseli krastavac.


  2. Podigni donji vrh kore i preklopi ga preko krastavca.


  3. Presavij bočne strane prema unutra i nastavi rolati do kraja.


  4. Prstima nanesi malo vode na gornji vrh omota kako bi ga zalijepio. Ponovi s preostalim zamotuljcima.


  5. Ulij ulje u duboku tavu i zagrij na srednje jakoj vatri 5-8 minuta.


  6. Dok se ulje zagrijava, pomiješaj majonezu i sriracha umak, pa ostavi sa strane.


  7. Pomoću termometra provjeri temperaturu ulja – treba doseći 190 °C.


  8. Prži zamotuljke u serijama po 3 minute sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.


  9. Izvadi zamotuljke pomoću hvataljki i stavi ih na papirnate ručnike da upiju višak ulja.


  10. Posluži uz pripremljeni umak i uživaj!


Zagrizi i ove super snackove!

Hrskavi mozzarella jastučići Možda vas zanima... Hrskavi mozzarella jastučići za napadaje gladi Recepti kolutići luka Možda vas zanima... Moraš isprobati ove ljute kolutiće luka! Recepti Možda vas zanima... Snack iz snova: Slasne povrtne košarice Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.