Recepti 15. travnja 2021.

Dobar tek uz njoke s rajčicom i tikvicama!

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva kombinacija rajčice, tikvica, bosiljka i parmezana za najukusniji obrok!

Dozivamo toplije vrijeme s jednostavnim, aromatičnim i ukusnim - proljetnim njokima u umaku od rajčice, tikvica, svježeg bosiljka i parmezana. Ako si u žurbi i nemaš previše vremena za kuhanje ovaj recept je prava stvar za tebe.

Od pripreme do serviranja obroka proći će manje od pola sata, garantirano! 

Sastojci:

  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 tikvice
  • 350 g umaka od rajčice
  • 50 ml crnog vina
  • 300 grama svježih njoka
  • 50 grama naribanog parmezana
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 1 šaka svježeg bosiljka
  • sol i papar

 

Možda vas zanima... Za ručak: Zapečeni njoki s graškom i šunkom Recepti

 

Priprema:

  1. Oguli i na kockice nareži luk i češnjak. 
  2. Tikvice operi, a zatim ih tanko nareži na debljinu od 2-3 mm (ako želiš da se tikvica u potpunosti uklopi u umak, možeš ju i naribati).
  3. Bosiljak grubo nasjeckaj, a nekoliko cijelih listova ostavi za dekoriranje. 
  4. U velikom loncu zakuhaj vodu. 
  5. Za umak: u velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i češnjak, poprži ih 2-3 minuta uz povremeno miješanje. Zatim dodaj tikvicu i dinstaj ju 4 minute. 
  6. Potom dodaj crno vino, umak od rajčice, smeđi šećer ( po ukusu), nasjeckani bosiljak te sve dobro izmiješaj.
  7. Pirjaj dok povrće ne omekša, povremeno miješajući, oko 6-8 minuta. Začini solju i paprom po ukusu.
  8. U lonac s kipućom vodom dodaj njoke. Kuhaj ih prema uputama na pakiranju ili dok ne omekšaju. Žlicom s rupicama pažljivo ih izvadi iz kipuće vode, dobro ih procijedi te ih dodaj u umak.
  9.  Posluži ih s parmezanom i ukrasi bosiljkom.

Uživaj!

 

Možda vas zanima... Sezona graška: Ideje za tri brza i ukusna jela Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.