gastro postao
Neodoljiva kombinacija rajčice, tikvica, bosiljka i parmezana za najukusniji obrok!
Dozivamo toplije vrijeme s jednostavnim, aromatičnim i ukusnim - proljetnim njokima u umaku od rajčice, tikvica, svježeg bosiljka i parmezana. Ako si u žurbi i nemaš previše vremena za kuhanje ovaj recept je prava stvar za tebe.
Od pripreme do serviranja obroka proći će manje od pola sata, garantirano!
Sastojci:
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 tikvice
- 350 g umaka od rajčice
- 50 ml crnog vina
- 300 grama svježih njoka
- 50 grama naribanog parmezana
- 2 žličice smeđeg šećera
- 1 šaka svježeg bosiljka
- sol i papar
Priprema:
- Oguli i na kockice nareži luk i češnjak.
- Tikvice operi, a zatim ih tanko nareži na debljinu od 2-3 mm (ako želiš da se tikvica u potpunosti uklopi u umak, možeš ju i naribati).
- Bosiljak grubo nasjeckaj, a nekoliko cijelih listova ostavi za dekoriranje.
- U velikom loncu zakuhaj vodu.
- Za umak: u velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i češnjak, poprži ih 2-3 minuta uz povremeno miješanje. Zatim dodaj tikvicu i dinstaj ju 4 minute.
- Potom dodaj crno vino, umak od rajčice, smeđi šećer ( po ukusu), nasjeckani bosiljak te sve dobro izmiješaj.
- Pirjaj dok povrće ne omekša, povremeno miješajući, oko 6-8 minuta. Začini solju i paprom po ukusu.
- U lonac s kipućom vodom dodaj njoke. Kuhaj ih prema uputama na pakiranju ili dok ne omekšaju. Žlicom s rupicama pažljivo ih izvadi iz kipuće vode, dobro ih procijedi te ih dodaj u umak.
- Posluži ih s parmezanom i ukrasi bosiljkom.
Uživaj!