Recepti 03. listopada 2014.

Proljetni tart sa šparogama

Proljetni tart sa šparogama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Proljetna poslastica koja kombinira zdravo i korisno!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 451

Potrebno vam je

  • 300 g tijesto za savijače
  • 400 g šparoge, vrtne
  • 200 g pršut
  • 150 g ovčji sir
  • 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 3 kom jaje kokošje
  • bosiljak, vezica
  • ulje maslinovo
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Odmrznite lisnato tijesto.
  2. Prepolovite šparoge po dužini, ogulite ih i kuhajte na pari desetak minuta. ostavite ih neka se ohlade. Svaku polovicu omotajte kriškom pršuta.
  3. Naribajte sir i nasjeckajte slane inćune. Umutite jaja i pomiješajte ih s vrhnjem. Posolite, popaprite te dodajte ribani sir. Rajčicu narežite po dužini na kriške.
  4. Razvaljajte tijesto i njime obložite ohlađen okrugli kalup. Prelijte ga nadjevom od jaja, vrhnja i sira. Preko nadjeva u krug posložite omotane šparoge s pršutom. Između njih posložite kriške rajčice i stavite na tart malo bosiljka. Pecite ga 20-25 minuta u pećnici na 200°C

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.