gastro postao
Proljetna poslastica koja kombinira zdravo i korisno!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 451
Potrebno vam je
- 300 g tijesto za savijače
- 400 g šparoge, vrtne
- 200 g pršut
- 150 g ovčji sir
- 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 3 kom jaje kokošje
- bosiljak, vezica
- ulje maslinovo
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Odmrznite lisnato tijesto.
- Prepolovite šparoge po dužini, ogulite ih i kuhajte na pari desetak minuta. ostavite ih neka se ohlade. Svaku polovicu omotajte kriškom pršuta.
- Naribajte sir i nasjeckajte slane inćune. Umutite jaja i pomiješajte ih s vrhnjem. Posolite, popaprite te dodajte ribani sir. Rajčicu narežite po dužini na kriške.
- Razvaljajte tijesto i njime obložite ohlađen okrugli kalup. Prelijte ga nadjevom od jaja, vrhnja i sira. Preko nadjeva u krug posložite omotane šparoge s pršutom. Između njih posložite kriške rajčice i stavite na tart malo bosiljka. Pecite ga 20-25 minuta u pećnici na 200°C
Izvor Skuhatćute