Recepti 03. listopada 2014.

Pržene okruglice od sira s umakom od rajčice

gastro postao gastro.24sata.hr
Osim mozzarelle na isti se način može pohati i drugi topljivi sir poput gaude

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1198

Umak

  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 1 mala žlica paprika u prahu
  • 150 g pelati
  • svježe mljeveni papar

Potrebno vam je

  • 3 šalica ulje, biljno
  • 1 mala žlica sol
  • 2 žlica parmezan
  • 600 g mozzarella
  • 4 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 3 šalica krušne mrvice

Priprema

  1. Ugrijte pola šalice maslinova ulja u tavi pa dodajte češnjak i papriku te pržite minutu. Dodajte rajčice i tekućinu iz konzerve pa kuhajte šest minuta dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom te ostavite sa strane.
  2. Ocijedite mozzarellu od viška tekućine. Pomiješajte jaja i mlijeko. Pomiješajte krušne mrvice sa soli i parmezanom. Uvaljajte sir u brašno pomiješano sa solju, pa u jaja, zatim u krušne mrvice.
  3. U velikoj dubokoj posudi ugrijte ulje za prženje pa pržite okruglice sira dok ne dobiju boju. Poslužite s umakom od rajčica.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.