gastro postao
Osim mozzarelle na isti se način može pohati i drugi topljivi sir poput gaude
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1198
Umak
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 1 mala žlica paprika u prahu
- 150 g pelati
- svježe mljeveni papar
Potrebno vam je
- 3 šalica ulje, biljno
- 1 mala žlica sol
- 2 žlica parmezan
- 600 g mozzarella
- 4 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 3 šalica krušne mrvice
Priprema
- Ugrijte pola šalice maslinova ulja u tavi pa dodajte češnjak i papriku te pržite minutu. Dodajte rajčice i tekućinu iz konzerve pa kuhajte šest minuta dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom te ostavite sa strane.
- Ocijedite mozzarellu od viška tekućine. Pomiješajte jaja i mlijeko. Pomiješajte krušne mrvice sa soli i parmezanom. Uvaljajte sir u brašno pomiješano sa solju, pa u jaja, zatim u krušne mrvice.
- U velikoj dubokoj posudi ugrijte ulje za prženje pa pržite okruglice sira dok ne dobiju boju. Poslužite s umakom od rajčica.
Izvor Skuhatćute