gastro postao
Brz, jednostavan i osvježavajući desert od jagoda u makrobiotičkoj varijanti
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 110
Potrebno vam je
- 100 ml sojino mlijeko
- 2 žlica kokosovo mlijeko
- 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 6 kom jagode
- 2.50 g zelatina
- 2 list menta
Priprema
- Sve osim želatine stavite u blender i miksajte dok ne dobijete kašastu smjesu
- Smjesu koju ste dobili prebacite u lonac i kuhajte 2-3 minute na srednje jakoj vatri, konstantno miješajući
- Smanjite vatru, ubacite želatinu, te nastavite miješati dok se ne otopi.
- Isključite štednjak, puding izlijte u posudice za serviranje, te ostavite 30 minuta do sat vremena da se ohladi (vruću hranu stavljajte odmah u hladnjak, kako mu se temperatura ne bi promijenila i pokvarila ostalu hranu)
- Zdjelice s pudingom ostavite u hladnjaku na sat vremena.
Izvor Kumigar Shokudo