Recepti 13. listopada 2014.

Puding od jagoda i sojinog mlijeka

Puding od jagoda i sojinog mlijeka
gastro postao gastro.24sata.hr
Brz, jednostavan i osvježavajući desert od jagoda u makrobiotičkoj varijanti

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 110

Potrebno vam je

  • 100 ml sojino mlijeko
  • 2 žlica kokosovo mlijeko
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 6 kom jagode
  • 2.50 g zelatina
  • 2 list menta

Priprema

  1. Sve osim želatine stavite u blender i miksajte dok ne dobijete kašastu smjesu
  2. Smjesu koju ste dobili prebacite u lonac i kuhajte 2-3 minute na srednje jakoj vatri, konstantno miješajući
  3. Smanjite vatru, ubacite želatinu, te nastavite miješati dok se ne otopi.
  4. Isključite štednjak, puding izlijte u posudice za serviranje, te ostavite 30 minuta do sat vremena da se ohladi (vruću hranu stavljajte odmah u hladnjak, kako mu se temperatura ne bi promijenila i pokvarila ostalu hranu)
  5. Zdjelice s pudingom ostavite u hladnjaku na sat vremena.

Izvor Kumigar Shokudo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.