gastro postao
Za samo 15 min napravite ukusan puding od kruške
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 295
Potrebno vam je
- 4 kom kruška (cijela)
- 200 ml sok od jabuke (konzerv.)
- 20 g maslac, neslani
- 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- mljeveni cimet
- 8 žlica vrhnje za šlag
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Priprema
- Kruške ogulite, očistite i izrežite na osmine.
- Stavite u posudu sa sokom od jabuka i maslacem te kuhajte 5-10 minuta (ovisno o veličini krušaka) dok kruške ne omekšaju.
- Sve propasirajte, dodajte šećer, vrhnje i cimet, vratite u posudu, dodajte žumanjke i miješajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne.
- Poslužite u zdjelicama dobro ohlađeno.
Izvor 24sata.hr