Recepti 13. listopada 2014.

Puding od krušaka

Puding od krušaka
gastro postao gastro.24sata.hr
Za samo 15 min napravite ukusan puding od kruške

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 295

Potrebno vam je

  • 4 kom kruška (cijela)
  • 200 ml sok od jabuke (konzerv.)
  • 20 g maslac, neslani
  • 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • mljeveni cimet
  • 8 žlica vrhnje za šlag
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Priprema

  1. Kruške ogulite, očistite i izrežite na osmine.
  2. Stavite u posudu sa sokom od jabuka i maslacem te kuhajte 5-10 minuta (ovisno o veličini krušaka) dok kruške ne omekšaju.
  3. Sve propasirajte, dodajte šećer, vrhnje i cimet, vratite u posudu, dodajte žumanjke i miješajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne.
  4. Poslužite u zdjelicama dobro ohlađeno.

Izvor 24sata.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.