gastro postao
Neobični domaći puding s okusom kave
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 376
Potrebno vam je
- 0.25 šalica kava, mljevena
- 0.50 žličica mljeveni cimet
- 1 šalica mlijeko kravlje, obrano
- 0.30 šalica mlijeko, kondenzirano
- 2 žlica tahini
- 1.50 žlica kukuruzni škrob
- šlag
Priprema
- U lončiću pomiješajte kavu i cimet s mlijekom. Zagrijte na srednjoj vatri do vrenja, maknite s izvora topline i ostavite da odstoji 10 min.
- U drugoj posudi pomiješajte kondenzirano mlijeko s taninijem
- Kroz sitno cjedilo procijedite mješavinu s kavom u kondenzirano mlijeko. Ono što zaostane na cjedilu bacite.
- Umiješajte i kukuruzni škrob te dobro izmiješajte.
- Posudu stavite zagrijavati na vatru srednje jačine uz lagano miješanje dok se smjesa zgusne toliko da se zadrži na žlici.
- Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi a zatim podijelite u dvije zdjelice.
- Prekrijte zdjelice s prozirnom folijom tako da dodiruje površinu pudinga, kako bi se spriječilo stvaranje korice.
- Hladite u hladnjaku bar dva sata prije serviranja ili dok se potpuno ohladi.
- Servirajte sa šlagom.