Recepti 06. kolovoza 2015.

Puding s kavom

puding
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobični domaći puding s okusom kave

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 376

Potrebno vam je

  • 0.25 šalica kava, mljevena
  • 0.50 žličica mljeveni cimet
  • 1 šalica mlijeko kravlje, obrano
  • 0.30 šalica mlijeko, kondenzirano
  • 2 žlica tahini
  • 1.50 žlica kukuruzni škrob
  • šlag

Priprema

  1. U lončiću pomiješajte kavu i cimet s mlijekom. Zagrijte na srednjoj vatri do vrenja, maknite s izvora topline i ostavite da odstoji 10 min.
  2. U drugoj posudi pomiješajte kondenzirano mlijeko s taninijem
  3. Kroz sitno cjedilo procijedite mješavinu s kavom u kondenzirano mlijeko. Ono što zaostane na cjedilu bacite.
  4. Umiješajte i kukuruzni škrob te dobro izmiješajte.
  5. Posudu stavite zagrijavati na vatru srednje jačine uz lagano miješanje dok se smjesa zgusne toliko da se zadrži na žlici.
  6. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi a zatim podijelite u dvije zdjelice.
  7. Prekrijte zdjelice s prozirnom folijom tako da dodiruje površinu pudinga, kako bi se spriječilo stvaranje korice.
  8. Hladite u hladnjaku bar dva sata prije serviranja ili dok se potpuno ohladi.
  9. Servirajte sa šlagom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.