Imamo super recept za slatki pull apart kruh s komadićima čokolade, koji može idealan doručak, ali ne bismo se bunili niti da nam ga netko posluži kao desert!
Poznata nam je slana verzija pull apart kruha s češnjakom, maslacem i peršinom, no još nikada nismo probali slatki pull apart kruh s komadićima čokolade. Ali ovaj nas je recept oduševio pa ga pečemo već ovaj vikend!
Slatki pull apart kruh s komadićima čokolade odličan je doručak ili jedno od jela posluženih na brunchu, a ne bismo se bunili ni kad bi nam ga netko poslužio kao desert! Preobično? Ni slučajno!
Slatki pull apart kruh s komadićima čokolade zabavna je i praktična poslastica koju možeš ponijeti i na piknik, pa čak i na plažu, i u njemu može uživati cijela ekipa dok grickaju odlomljene komadiće ovog divnog, mekog slatkog kruha.
Isprobaj naš recept za slatki pull apart kruh s komadićima čokolade, sigurno ćeš uživati!
Pull apart kruh s komadićima čokolade
foto: Browned Butter Blondie/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Pull apart kruh s komadićima čokolade
15 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
Suncokretovo ulje
Instant kvasac
1
kom
Mlijeko
125
ml
Maslac
7
žlica
Glatko brašno
300
g
Svijetli smeđi šećer
50
g
Sol
0,50
žličica
Jaje
1
kom
Šećer
3
žlica
Komadići čokolade
200
g
Postupak
Veliku zdjelu za dizanje tijesta namasti uljem.
U drugoj zdjelici pomiješaj instant kvasac i mlako mlijeko, pusti da stoji oko 5 minuta, dok se ne počne pjeniti.
U mirkovalnoj ili na vatri rastopi 3 žlice maslaca.
Izmiješaj brašno, smeđi šećer i sol. Umiksaj aktivirani kvasac s mlijekom, dodaj rastopljeni maslac i jaje.
Miksaj na slaboj do srednjoj brzini dok ne dobiješ glatko tijesto, 5-6 minuta.
Premijesti tijesto u namašćenu zdjelu, pokrij kuhinjskom krpom ili plastičnom folijom, i pusti da se tijesto diže na sobnoj temperaturi dok se ne udvostruči u volumenu, 1-2 sata.
Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj tijesto na pravokutnik dimenzija cca 45x30 cm. Premaži preostale 4 žlice omekšalog maslaca i pospi bijelim kristal šećerom.
Po duljini, nareži tijesto na 6 traka širokih oko 5 cm, po svakoj traci pospi komadiće čokolade. Složi jednu traku na drugu.
Kad svih 6 traka pospeš komadićima čokolade, složiš jednu na drugu i lagano pristišneš, nareži ih na 6 dijelova i hrpice slođi jednu na drugu. Opet lagano pritisni.
Namasti duguljasti kalup za kruh dimenzija cca 23x13 cm. Stavi kruh u kalup. Pokrij kuhinjskom krpom ili plastičnom folijom da se diže 30-45 minuta.
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Peci kruh 35-40 minuta, dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju. Ako kruh počne prebrzo tamnjeti, pokrij ga tijekom pečenja aluminijskom folijom.
Kad se kruh ispeče pusti ga da se hladi 15 minuta u kalupu prije vađenja.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
330 kcal
16 %
MASTI
14,00 g
19 %
KOLESTEROL
0,44 g
0 %
UH
44,00 g
16 %
PROTEINI
5,00 g
10 %
U bijeli kristal šećer koji se posipava tijesto prije rezanja, možeš umiješati žličicu cimeta i tako dobiti okus bliži omiljenim cimet rolicama!
isprobaj i ove, slane i slatke, verzije pull apart kruha: