gastro postao
Majstorski recept koji će vas odvesti na put do gastronomskog užitka
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 410
Potrebno vam je
- 800 g lignja
- 500 g radič, crveni
- 1000 g krumpir, zreli
- mediteranske trave
- 100 g luk ,crveni
- 1 kom češnjak
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 l teran (vino)
- 100 g šećer, kristal
- 30 g crnilo sipe
Priprema
- Krakove lignji sitno nasjeckajte i propirjajte na luku.
- Dodajte krupno nasjeckan crveni radič i začinite. Tom smjesom napunite lignje.
- Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga, dodajte sitno sjeckano mediteransko bilje, posolite i napravite pire koji oblikujte u kalupe.
- Crno vino i šećer kuhajte dok se ne zgusne te dodajte crnilo od sipe.
- Punjene lignje i pire-krumpir stavite u pećnicu da se zapeku. izvadite pa lignje narežite na kolutove.
Majstorski recept koji će vas odvesti na put do gastronomskog užitka
Izvor Skuhatćute