Recepti 03. listopada 2014.

Punjena lignja na tortici od mediteranskog pirea i umakom od terana

gastro postao gastro.24sata.hr
Majstorski recept koji će vas odvesti na put do gastronomskog užitka

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 410

Potrebno vam je

  • 800 g lignja
  • 500 g radič, crveni
  • 1000 g krumpir, zreli
  • mediteranske trave
  • 100 g luk ,crveni
  • 1 kom češnjak
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 l teran (vino)
  • 100 g šećer, kristal
  • 30 g crnilo sipe

Priprema

  1. Krakove lignji sitno nasjeckajte i propirjajte na luku.
  2. Dodajte krupno nasjeckan crveni radič i začinite. Tom smjesom napunite lignje.
  3. Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga, dodajte sitno sjeckano mediteransko bilje, posolite i napravite pire koji oblikujte u kalupe.
  4. Crno vino i šećer kuhajte dok se ne zgusne te dodajte crnilo od sipe.
  5. Punjene lignje i pire-krumpir stavite u pećnicu da se zapeku. izvadite pa lignje narežite na kolutove.

Majstorski recept koji će vas odvesti na put do gastronomskog užitka

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.