gastro postao
Zanimljiva kombinacija brancina i mišance
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 679
Potrebno vam je
- 150 g brancin
- 80 g škampi
- 2 g mišanca (blitva, koromač, divlji radič)
- 20 g mrkva, crvena
- 20 g blitva
- 20 g rajčica, crvena
- 10 g pinjoli
- 1 žličica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 30 ml ulje maslinovo
- 30 ml prošek
- 40 g limun
- 1 kom luk ,crveni
- 30 g češnjak
- ružmarin
- krušne mrvice
- peršin, list
Priprema
- File brancina napunimo skuhanom mišancom i dodamo sirovi škamp, sol, papar i malo maslinovog ulja. Zarolamo i kuhamo 10-15 minuta.
- Napravimo pire od mrkve tako da u posudi na malo maslinova ulja popržimo češnjak, petrusimul te dodamo svježe narezanu mrkvu i malo prezle da se zapeče.
- Podlijemo vodom i pustimo da se kuha 20 minuta te na kraju dodamo malo svježeg ružmarina. Izmiksamo štapnim mikserom.
- Napravimo ragu od poma tako što im izvadimo sjemenke, meso narežemo na kockice, a onda u ulju prodinstamo kapulu.
- Dodamo pinjole, rajčice, malo soli, papra, bosiljka i četiri minute pirjamo.
- Za podlogu popečemo ljuske škampa na maslinovom ulju uz peršin i češnjak.
- Dodamo koncentrat rajčice i prošek, kratko prokuhamo, a kada se umak reducira, procijedimo.
- Također napravimo i mali soparnik.