Recepti 03. travnja 2015.

Braco Sanjin: Punjeni brancin

Punjeni brancin
foto: Braco Sanjin
gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljiva kombinacija brancina i mišance

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 679

Potrebno vam je

  • 150 g brancin
  • 80 g škampi
  • 2 g mišanca (blitva, koromač, divlji radič)
  • 20 g mrkva, crvena
  • 20 g blitva
  • 20 g rajčica, crvena
  • 10 g pinjoli
  • 1 žličica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 30 ml ulje maslinovo
  • 30 ml prošek
  • 40 g limun
  • 1 kom luk ,crveni
  • 30 g češnjak
  • ružmarin
  • krušne mrvice
  • peršin, list

Priprema

  1. File brancina napunimo skuhanom mišancom i dodamo sirovi škamp, sol, papar i malo maslinovog ulja. Zarolamo i kuhamo 10-15 minuta.
  2. Napravimo pire od mrkve tako da u posudi na malo maslinova ulja popržimo češnjak, petrusimul te dodamo svježe narezanu mrkvu i malo prezle da se zapeče.
  3. Podlijemo vodom i pustimo da se kuha 20 minuta te na kraju dodamo malo svježeg ružmarina. Izmiksamo štapnim mikserom.
  4. Napravimo ragu od poma tako što im izvadimo sjemenke, meso narežemo na kockice, a onda u ulju prodinstamo kapulu.
  5. Dodamo pinjole, rajčice, malo soli, papra, bosiljka i četiri minute pirjamo.
  6. Za podlogu popečemo ljuske škampa na maslinovom ulju uz peršin i češnjak.
  7. Dodamo koncentrat rajčice i prošek, kratko prokuhamo, a kada se umak reducira, procijedimo.
  8. Također napravimo i mali soparnik.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.