gastro postao
Jednostavno i savršeno
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 355
Potrebno vam je
- 4 kom krumpir, zreli
- 2 kom hrenovke (goved. + svinjetina )
- 50 g slanina suha, masna
- 100 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- svježe mljeveni papar
- 1 dl vrhnje za kuhanje
Priprema
- Dobro operite krumpire i ispecite ih u pećnici. U međuvremenu narežite suhu slaninu i hrenovke, pa popržite na tavici.
- Ispečene krumpire prerežite i izdubite. Izdubljenu masu pomiješajte sa zgnječenim sirom, posolite, popaprite, dodajte malo vrhnja da se poveže, pa umiješajte hrenovke i suhu slaninu.
- Stavite u pećnicu da se opet skroz zagrije (8-10 minuta), pa odmah poslužite.