Recepti 13. listopada 2014.

Punjeni krumpir

Punjeni krumpir
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno i savršeno

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 355

Potrebno vam je

  • 4 kom krumpir, zreli
  • 2 kom hrenovke (goved. + svinjetina )
  • 50 g slanina suha, masna
  • 100 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • svježe mljeveni papar
  • 1 dl vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Dobro operite krumpire i ispecite ih u pećnici. U međuvremenu narežite suhu slaninu i hrenovke, pa popržite na tavici.
  2. Ispečene krumpire prerežite i izdubite. Izdubljenu masu pomiješajte sa zgnječenim sirom, posolite, popaprite, dodajte malo vrhnja da se poveže, pa umiješajte hrenovke i suhu slaninu.
  3. Stavite u pećnicu da se opet skroz zagrije (8-10 minuta), pa odmah poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.