gastro postao
Pecite krumpire u pećnici, nadjenite ih šunkom, sirom, bešamelom i salatnim preljevom te još malo zapecite
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 61
Potrebno vam je
- 5 kom krumpir, zreli
- 2 žlica maslac, slani
- 1.50 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 0.50 šalica bešamel umak
- 1 šalica kuhana šunka
- 70 g cheddar
- 1 žlica luk ,crveni
- crvena paprika
- 1 žlica salatni preljev
Priprema
- Operite krumpire, probodite ih vilicom te pecite neoguljene oko sat vremena na 220°c dok ne budu meki u sredini. Pečene krumpire prerežite napola, izvadite im unutrašnjost, ali pazite da pritom ne puknu.
- U zdjelu s izvađenim krumpirom izmiješajte sve sastojke za punjenje, osim paprike. Izmiješajte dok se maslac dobro ne otopi te svi sastojci pomiješaju. Napunite krumpire te ih vratite u pećnicu 10-15 min. Pospite paprikom ili ukrasite željenim začinom.
Izvor Skuhatćute