Recepti 03. listopada 2014.

Punjeni krumpiri

gastro postao gastro.24sata.hr
Pečeni krumpiri s nadjevom od šunke, sira i brokule

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 550

Potrebno vam je

  • 4 kom krumpir, zreli
  • 200 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 1 šalica kuhana šunka
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 šalica parmezan
  • 0.50 šalica vlasac ( listovi)
  • 0.25 mala žlica sol
  • papar

Priprema

  1. Probušite krumpire na nekoliko mjesta vilicom pa ih stavite na srednju temperaturu u mikrovalnu na 20 minuta ili ih kratko zapecite u pećnici na 180°C.
  2. U međuvremenu ugrijte malo vode u loncu te skuhajte brokulu na pari. Pomiješajte je sa šunkom, kiselim vrhnjem, sirom i vlascem. Začinite solju i paprom.
  3. Kad se krumpiri ohlade, zarežite ih u obliku križa i napunite smjesom. Stavite u pećnicu ili mikrovalnu na nekoliko minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.