gastro postao
Pečeni krumpiri s nadjevom od šunke, sira i brokule
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 550
Potrebno vam je
- 4 kom krumpir, zreli
- 200 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 1 šalica kuhana šunka
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
- 1 šalica parmezan
- 0.50 šalica vlasac ( listovi)
- 0.25 mala žlica sol
- papar
Priprema
- Probušite krumpire na nekoliko mjesta vilicom pa ih stavite na srednju temperaturu u mikrovalnu na 20 minuta ili ih kratko zapecite u pećnici na 180°C.
- U međuvremenu ugrijte malo vode u loncu te skuhajte brokulu na pari. Pomiješajte je sa šunkom, kiselim vrhnjem, sirom i vlascem. Začinite solju i paprom.
- Kad se krumpiri ohlade, zarežite ih u obliku križa i napunite smjesom. Stavite u pećnicu ili mikrovalnu na nekoliko minuta.
Izvor Skuhatćute