gastro postao
Punjene gljive su toplo blagdansko predjelo s kojim nikako ne možeš pogriješiti.
Priprema je zaista brza, traje samo 20 minuta, a količina je dovoljna za četiri osobe. Ako imaš veliku obitelj i svi su najavili da dolaze, obavezno poduplajte sastojke!
Sastojci:
- 200 g šampinjona
- 40 g krem sira
- 1 žlica naribanog parmezana
- ¼ žličice soli
- 2 žlice nasjeckanog špinata
- 1 žlica krušnih mrvica
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Izdubi gljive, ali nemoj bacati stručak, već ga iskoristi u pripremi nekog drugog jela.
- Dobro prebriši gljive papirnatim ručnicima.
- Pomiješaj krem sir, parmezan, sol i nasjeckani špinat.
- Napuni gljive i pospi parmezanom.
- Peci ih na papiru za pečenje otprilike 15 minuta, sve dok ne poprime smećkastu boju i ne puste sokove.
Posluži odmah!