Recepti 20. siječnja 2015.

Pureća juha s krumpirom

Pureća juha sa krumpirom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrijte se uz laganu pureću juhu

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 553

PUREĆI TEMELJAC

  • 500 g pureća jetra
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer, korijen

JUHA

  • 2 kom krumpir, bijeli
  • 60 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 žlica maslac, neslani
  • 4 šalica pureći temeljac
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat papar
  • 2 žlica svježi timijan

Priprema

  1. Pureće dijelove isperite, stavite u veliki lonac i prekrijte sa 2-2,5 l posoljene vode.
  2. Dodajte povrće i kuhajte na laganoj vatri 3 do 4 sata, a zatim procijedite.
  3. Krumpire ogulite, narežite na kocke, stavite u posudu, prelijte hladnom vodom i posolite.
  4. Zagrijte do vrenje i kuhajte dok krumpiri potpuno omekšaju, 20-30 min.
  5. Ocijedite ali ostavite malo vode pa zgnječite krumpire do pirea uz dodatak mlijeka i maslaca.
  6. Zatim umiješajte toliko vrućeg purećeg temeljca da bi dobili glatku krem juhu.
  7. Posolite i popaprite po ukusu, a nakon serviranja posipajte timijanom.

Zagrijte se uz laganu pureću juhu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.