gastro postao
Zagrijte se uz laganu pureću juhu
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 553
PUREĆI TEMELJAC
- 500 g pureća jetra
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, korijen
JUHA
- 2 kom krumpir, bijeli
- 60 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 3 žlica maslac, neslani
- 4 šalica pureći temeljac
- 1 prstohvat sol
- 1 prstohvat papar
- 2 žlica svježi timijan
Priprema
- Pureće dijelove isperite, stavite u veliki lonac i prekrijte sa 2-2,5 l posoljene vode.
- Dodajte povrće i kuhajte na laganoj vatri 3 do 4 sata, a zatim procijedite.
- Krumpire ogulite, narežite na kocke, stavite u posudu, prelijte hladnom vodom i posolite.
- Zagrijte do vrenje i kuhajte dok krumpiri potpuno omekšaju, 20-30 min.
- Ocijedite ali ostavite malo vode pa zgnječite krumpire do pirea uz dodatak mlijeka i maslaca.
- Zatim umiješajte toliko vrućeg purećeg temeljca da bi dobili glatku krem juhu.
- Posolite i popaprite po ukusu, a nakon serviranja posipajte timijanom.
Zagrijte se uz laganu pureću juhu