gastro postao
                                            
                                        
                                    Zagrijte se uz laganu pureću juhu
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 553
PUREĆI TEMELJAC
- 500 g pureća jetra
 - 1 kom luk ,crveni
 - 1 kom mrkva, crvena
 - 1 kom celer, korijen
 
JUHA
- 2 kom krumpir, bijeli
 - 60 ml mlijeko kravlje, punomasno
 - 3 žlica maslac, neslani
 - 4 šalica pureći temeljac
 - 1 prstohvat sol
 - 1 prstohvat papar
 - 2 žlica svježi timijan
 
Priprema
- Pureće dijelove isperite, stavite u veliki lonac i prekrijte sa 2-2,5 l posoljene vode.
 - Dodajte povrće i kuhajte na laganoj vatri 3 do 4 sata, a zatim procijedite.
 - Krumpire ogulite, narežite na kocke, stavite u posudu, prelijte hladnom vodom i posolite.
 - Zagrijte do vrenje i kuhajte dok krumpiri potpuno omekšaju, 20-30 min.
 - Ocijedite ali ostavite malo vode pa zgnječite krumpire do pirea uz dodatak mlijeka i maslaca.
 - Zatim umiješajte toliko vrućeg purećeg temeljca da bi dobili glatku krem juhu.
 - Posolite i popaprite po ukusu, a nakon serviranja posipajte timijanom.
 
Zagrijte se uz laganu pureću juhu