gastro postao
Rolada specifičnog okusa, kojoj nećete moći odoljeti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 110
Potrebno vam je
- 8 list blitva
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom ljutika
- 1 žlica kapari
- peršin, list
- 150 g tuna, konz. u ulju
- 4 filet puran (bijelo meso, prsa bk )
Priprema
- Listove blitve blanširati u kipućoj slanoj vodi, preliti hladnom vodom i dobro ocijediti. Ljutiku oguliti i sitno nasjeckati. Kapare također sitno nasjeckati.
- Vilicom usitniti tunjevinu i pomiješati s lukom, kaparama, nasjeckanim peršinom i crème fraiche. Posoliti i popapriti.
- Dva i dva lista blitve složiti jedan na drugog. Na listove blitve položiti pureće odreske i premazati tunjevinom. Duže stranice preklopiti i zarolati listove blitve te staviti u bambusovu košaricu ili šupljikavu posudu za kuhanje na pari.
- U woku zagrijati vodu, debljine prsta. Bambusovu košaricu staviti u wok, poklopiti i pureće rolade 5 minuta kuhati na pari.