Recepti 13. listopada 2014.

Pureća rolada nadjevena tunjevinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Rolada specifičnog okusa, kojoj nećete moći odoljeti

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 110

Potrebno vam je

  • 8 list blitva
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom ljutika
  • 1 žlica kapari
  • peršin, list
  • 150 g tuna, konz. u ulju
  • 4 filet puran (bijelo meso, prsa bk )

Priprema

  1. Listove blitve blanširati u kipućoj slanoj vodi, preliti hladnom vodom i dobro ocijediti. Ljutiku oguliti i sitno nasjeckati. Kapare također sitno nasjeckati.
  2. Vilicom usitniti tunjevinu i pomiješati s lukom, kaparama, nasjeckanim peršinom i crème fraiche. Posoliti i popapriti.
  3. Dva i dva lista blitve složiti jedan na drugog. Na listove blitve položiti pureće odreske i premazati tunjevinom. Duže stranice preklopiti i zarolati listove blitve te staviti u bambusovu košaricu ili šupljikavu posudu za kuhanje na pari.
  4. U woku zagrijati vodu, debljine prsta. Bambusovu košaricu staviti u wok, poklopiti i pureće rolade 5 minuta kuhati na pari.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.