Recepti 05. listopada 2016.

Za mir u kući: Pureći cordon bleu

Cordon
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovaj recept možete krušne mrvice napraviti i sami - ako imate višak suhoga kruha, jednostavno ga stavite u blender i izmiksajte

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 923

Puretina

  • 600 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
  • 12 kriška kuhana šunka
  • 1 šalica krušne mrvice
  • 2 žlica maslac, slani
  • 200 g gouda punomasni

Potrebno vam je

  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 dl pileći temeljac
  • 0.50 mala žlica sol
  • 1 žlica senf
  • 0.50 mala žlica worchester umak
  • 0.50 šalica parmezan

Priprema

  1. Namastite lim za pečenje, a tavu ugrijte na 170°C. Pomiješajte krušne mrvice i otopljeni maslac te ostavite sa strane. Stavite prsa u lim za pečenje pa preko svakog stavite dvije kriške šunke, a zatim sir.
  2. Zarolajte meso i pospite krušnim mrvicama. Pecite 30-25 minuta. Prije no što je puretina gotova, u tavi ugrijte dvije žlice maslaca pa uspite brašno i miješajte.
  3. Polako ulijte mlijeko te dodajte temeljac i sol. Neprestano miješajte dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre pa dodajte senf, parmezan i worchestershire. Miješajte dok se sir ne otopi. Poslužite umak uz meso.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.