gastro postao
Prepustite se užitku jela i mirisa ove fine začinjenje kombinacije
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 324
Potrebno vam je
- 800 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- 0.50 dl vino bijelo
- 50 g celer, korijen
- 50 g mrkva, crvena
- 50 g poriluk (cijeli)
- list bosiljka
- korijander
- svježi timijan
- origano
- mažuran
- 0.50 kom limun
- šećer, kristal
- sol
Priprema
- Osam purećih filea ispecite do zlatnožute boje i stavite na stranu.
- Korjenasto povrće narežite na tanke rezance, propirjajte na maslacu, dodajte začinske trave i sve zalijte bijelim vinom.
- Prokuhajte, dodajte vrhnje i kuhajte još 10 minuta.
- Na kraju začinite limunovim sokom, šećerom i soli.
Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list