gastro postao
Danas jedemo sočne pureće medaljone s neobičnim umakom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 427
Potrebno vam je
- 600 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 300 g šampinjoni (uzgojeni)
- 500 g naranča (žuto - narančasto meso)
- 100 g pršut
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 mala žlica kurkuma
- 0.05 l ulje maslinovo
- 50 g maslac, neslani
- sol
- papar
- zvjezdasti anis
Priprema
- Pureći file narežite na 8 jednakih medaljona, posolimo i popaprimo te ih ostavimo preko noći u marinadi od narančinog soka, meda i zvjezdastog anisa.
- Izvadite ih iz marinade, posušite na papirnatom ručniku te ih omotajte tanko narezanim pršutom.
- Na emulziji maslinovog ulja i maslaca vrlo lagano pržite medaljone. Kad su napola gotovi, dolijte sok od naranče, jednu žličicu kurkume i kuhajte dovoljno dugo dok se umak reducira i postane gust.
- Jelo začinite sa soli, paprom i peperonćinom po želji.
Danas jedemo sočne pureće medaljone s neobičnim umakom