Recepti 15. srpnja 2016.

Pureći medaljoni s narančom i kurkumom

Pureći medaljoni s narančom i kurkumom
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas jedemo sočne pureće medaljone s neobičnim umakom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 427

Potrebno vam je

  • 600 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 500 g naranča (žuto - narančasto meso)
  • 100 g pršut
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 mala žlica kurkuma
  • 0.05 l ulje maslinovo
  • 50 g maslac, neslani
  • sol
  • papar
  • zvjezdasti anis

Priprema

  1. Pureći file narežite na 8 jednakih medaljona, posolimo i popaprimo te ih ostavimo preko noći u marinadi od narančinog soka, meda i zvjezdastog anisa.
  2. Izvadite ih iz marinade, posušite na papirnatom ručniku te ih omotajte tanko narezanim pršutom.
  3. Na emulziji maslinovog ulja i maslaca vrlo lagano pržite medaljone. Kad su napola gotovi, dolijte sok od naranče, jednu žličicu kurkume i kuhajte dovoljno dugo dok se umak reducira i postane gust.
  4. Jelo začinite sa soli, paprom i peperonćinom po želji.

Danas jedemo sočne pureće medaljone s neobičnim umakom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.