gastro postao
Odlično predjelo ili pak zanimljiv prilog
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 478
Potrebno vam je
- 150 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- 7 žlica gorušica
- 1 žlica vlasac ( listovi)
- 550 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
- 2 žlica glatko brašno
- 200 g krušne mrvice
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica paprika u prahu
- 2 kom jaje kokošje
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Za umak od gorušice pomiješajte kiselo vrhnje, žlicu gorušice, vlasac i papar. Poklopite pa pustite da se ohladi.
- U međuvremenu rastvorite pureća prsa te ih po dužini narežite na tanke štapiće. Stavite brašno u veliku plastičnu vrećicu, dodajte štapiće i protresite dok svi komadi ne budu obloženi brašnom. Stavite krušne mrvice, češnjak, preostalih šest žlica gorušice i mljevenu papriku u veliku zdjelu te sve dobro promiješajte. Smjesu premjestite u veliku tanjur.
- Razbijte jaja i umutite ih. Izvadite štapiće puretine, umočite u jaja i u smjesu s krušnim mrvicama. Hladite oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite štapiće 30 minuta. Poslužite s umakom.
Odlično predjelo ili pak zanimljiv prilog
Izvor Skuhatćute