gastro postao
                                            
                                        
                                    Odlično predjelo ili pak zanimljiv prilog
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 478
Potrebno vam je
- 150 ml vrhnje kiselo (10% masti )
 - 7 žlica gorušica
 - 1 žlica vlasac ( listovi)
 - 550 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
 - 2 žlica glatko brašno
 - 200 g krušne mrvice
 - 1 režanj češnjak
 - 1 žlica paprika u prahu
 - 2 kom jaje kokošje
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema
- Za umak od gorušice pomiješajte kiselo vrhnje, žlicu gorušice, vlasac i papar. Poklopite pa pustite da se ohladi.
 - U međuvremenu rastvorite pureća prsa te ih po dužini narežite na tanke štapiće. Stavite brašno u veliku plastičnu vrećicu, dodajte štapiće i protresite dok svi komadi ne budu obloženi brašnom. Stavite krušne mrvice, češnjak, preostalih šest žlica gorušice i mljevenu papriku u veliku zdjelu te sve dobro promiješajte. Smjesu premjestite u veliku tanjur.
 - Razbijte jaja i umutite ih. Izvadite štapiće puretine, umočite u jaja i u smjesu s krušnim mrvicama. Hladite oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite štapiće 30 minuta. Poslužite s umakom.
 
Odlično predjelo ili pak zanimljiv prilog
Izvor Skuhatćute