Recepti 03. listopada 2014.

Pureći štapići s umakom od gorušice

gastro postao gastro.24sata.hr
Odlično predjelo ili pak zanimljiv prilog

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 478

Potrebno vam je

  • 150 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • 7 žlica gorušica
  • 1 žlica vlasac ( listovi)
  • 550 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
  • 2 žlica glatko brašno
  • 200 g krušne mrvice
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica paprika u prahu
  • 2 kom jaje kokošje
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Za umak od gorušice pomiješajte kiselo vrhnje, žlicu gorušice, vlasac i papar. Poklopite pa pustite da se ohladi.
  2. U međuvremenu rastvorite pureća prsa te ih po dužini narežite na tanke štapiće. Stavite brašno u veliku plastičnu vrećicu, dodajte štapiće i protresite dok svi komadi ne budu obloženi brašnom. Stavite krušne mrvice, češnjak, preostalih šest žlica gorušice i mljevenu papriku u veliku zdjelu te sve dobro promiješajte. Smjesu premjestite u veliku tanjur.
  3. Razbijte jaja i umutite ih. Izvadite štapiće puretine, umočite u jaja i u smjesu s krušnim mrvicama. Hladite oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite štapiće 30 minuta. Poslužite s umakom.

Odlično predjelo ili pak zanimljiv prilog

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.