Recepti 14. listopada 2014.

Pureći tart s gljivama

Pureći tart s gljivama
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slani tart s prženim šampinjonima i purećim prsima može biti i ručak i večera

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 421

Potrebno vam je

  • 500 g lisnato tijesto
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 400 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 6 kom mladi luk
  • 400 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
  • 2 žličica list bosiljka
  • 4 kom jaje kokošje
  • 300 ml vrhnje kiselo (20% masti)
  • 60 ml vino bijelo
  • 2 žličica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°C. Namastite okrugli lim za pečenje.
  2. Ugrijte ulje u tavi i prepržite gljive s mladim lukom dok ne omekšaju. Nakon toga maknite s vatre i dodajte prženu puretinu te bosiljak.
  3. Istucite jaja, vrhnje, vino i pastu od rajčice. Začinite solju i paprom. Smjesu s puretinom i gljivama rasporedite po razvaljanom lisnatom tijestu koje ste utisnuli u dno kalupa. Prelijte smjesom s jajima. Pecite 25-30 minuta i poslužite.

Slani tart s prženim šampinjonima i purećim prsima može biti i ručak i večera

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.