gastro postao
Slani tart s prženim šampinjonima i purećim prsima može biti i ručak i večera
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 421
Potrebno vam je
- 500 g lisnato tijesto
- 1 žlica ulje maslinovo
- 400 g šampinjoni (uzgojeni)
- 6 kom mladi luk
- 400 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
- 2 žličica list bosiljka
- 4 kom jaje kokošje
- 300 ml vrhnje kiselo (20% masti)
- 60 ml vino bijelo
- 2 žličica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- sol
- papar
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180°C. Namastite okrugli lim za pečenje.
- Ugrijte ulje u tavi i prepržite gljive s mladim lukom dok ne omekšaju. Nakon toga maknite s vatre i dodajte prženu puretinu te bosiljak.
- Istucite jaja, vrhnje, vino i pastu od rajčice. Začinite solju i paprom. Smjesu s puretinom i gljivama rasporedite po razvaljanom lisnatom tijestu koje ste utisnuli u dno kalupa. Prelijte smjesom s jajima. Pecite 25-30 minuta i poslužite.
Slani tart s prženim šampinjonima i purećim prsima može biti i ručak i večera