gastro postao
Kruh u kombinaciji s puretinom i čvarcima - 3 u 1, san svakog gurmana
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 917
Potrebno vam je
- 600 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g čvarci
- 0.50 dl ulje maslinovo
- 0.50 kom kvasac, svježi
- 2 žlica ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pureća prsa začinite solju i paprom i uz dodatak malo ulja naglo zapečite u pećnici 15 min na 175 stupnjeva Celzijevih.
- U malo tople vode, šećera, germe i žlice brašna zamijesite tijesto i ostavite na toplom da se digne. Kada se digne, dodajte maslinovo ulje, sol, čvarke i ostatak brašna, te zamiješajte tvrđe tijesto uz dodatak mlake vode. Ostavite da se diže pola sata.
- Razvaljajte tijesto debljine 1 cm, stavite puretinu te zarolajte.
- Tijesto premažite razmućenim jajem i pecite u pećnici na 155 celzijevih stupnjeva oko 1 sat.
Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list