gastro postao
Nećete pogriješiti ako naribanom krumpiru dodate i sitno sjeckane šampinjone. Tijekom pečenja ispustit će vodu, koju će krumpir upijati, tako da će quiche biti još sočniji. Prije posluživanja ukrasite quiche kiselim vrhnjem.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1118
Potrebno vam je
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 150 g maslac, neslani
- sol
- 250 g krumpir, zreli
- papar
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 3 dl vrhnje, tekuće
- 100 g camembert (45% m u st)
Priprema
- Prosijte brašno u posudu za miješanje, dodajte jaje, 100 g rastopljenog maslaca, sol i malo vode te zamijesite tijesto. Izradite ga dobro na dasci i rastanjite valjkom na veličinu okruglog lima.
- Premažite lim maslacem i oblo-žite ga tijestom. Krumpir ogulite, operite, naribajte i isperite. Ostavite ga desetak minuta u hladnoj vodi, a zatim dobro procijedite. Posolite ga, popaprite te pomiješajte s umućenim žumanjcima i vrhnjem.
- Izlijte smjesu na tijesto i po vrhu okolo kruga posložite ploške sira. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta, dok quiche ne postane hrskav, a krumpir pečen.
Izvor Skuhatćute