Recepti 13. listopada 2014.

Quiche s krumpirom i sirom

Quiche s krumpirom i sirom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nećete pogriješiti ako naribanom krumpiru dodate i sitno sjeckane šampinjone. Tijekom pečenja ispustit će vodu, koju će krumpir upijati, tako da će quiche biti još sočniji. Prije posluživanja ukrasite quiche kiselim vrhnjem.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1118

Potrebno vam je

  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 150 g maslac, neslani
  • sol
  • 250 g krumpir, zreli
  • papar
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 3 dl vrhnje, tekuće
  • 100 g camembert (45% m u st)

Priprema

  1. Prosijte brašno u posudu za miješanje, dodajte jaje, 100 g rastopljenog maslaca, sol i malo vode te zamijesite tijesto. Izradite ga dobro na dasci i rastanjite valjkom na veličinu okruglog lima.
  2. Premažite lim maslacem i oblo-žite ga tijestom. Krumpir ogulite, operite, naribajte i isperite. Ostavite ga desetak minuta u hladnoj vodi, a zatim dobro procijedite. Posolite ga, popaprite te pomiješajte s umućenim žumanjcima i vrhnjem.
  3. Izlijte smjesu na tijesto i po vrhu okolo kruga posložite ploške sira. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta, dok quiche ne postane hrskav, a krumpir pečen.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.