Recepti 13. listopada 2014.

Quiche sa špinatom i rajčicama

Quiche sa špinatom i rajčicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Na quiche možete staviti uzgojene ili divlje šparoge, ali i bilo koje drugo povrće koje ne pušta puno vode poput poriluka

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1030

Nadjev

  • 100 g vrhnje kiselo (10% masti )
  • 200 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 2 kom jaje kokošje
  • 200 g špinat
  • 100 g šparoge, vrtne
  • 100 g sušena rajčica
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Ostalo

  • 500 g oštro brašno
  • 200 g maslac, slani
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol

Priprema

  1. Umijesite prhko tijesto od brašna, jaja i omekšalog maslaca. Ostavite da odstoji 30-ak minuta. Razvaljajte tijesto na podlozi koju ste pobrašnili da se ne lijepi u veći ravni komad podjednake debljine.
  2. Oblikujte tijesto prema kalupu u kojem ćete peći quiche te ga namažite maslacem i sasvim malo pobrašnite. Izbušite tijesto prije pečenja na nekoliko mjesta kako se ne bi napuhnulo.
  3. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 175 stupnjeva 20 minuta.
  4. Za nadjev izmiješajte 2 jaja, kiselo vrhnje, svježi sir. Posolite i poparite po ukusu.
  5. Pečeno tijesto kratko ohladite i u sredinu kalupa istresite umiješani sir, vrhnje i jaja. Na vrh dodajte špinat, rezance i posušene rajčice.
  6. Stavite peći 20-ak minuta na temperaturu 170 stupnjeva.

Na quiche možete staviti uzgojene ili divlje šparoge, ali i bilo koje drugo povrće koje ne pušta puno vode poput poriluka

Izvor "Mali i slasni zalogaji", Zoran Gajić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.