Recepti 13. listopada 2014.

Rajski kolač s jagodama

gastro postao gastro.24sata.hr
Kao što mu i ime kaže, uz ovaj kolač osjećat ćete se kao da ste u raju

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 546

Ostali sastojci

  • 250 g šećer, kristal
  • 200 g čokolada za kuhanje
  • 250 g orah, sirovi
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Nadjev

  • 500 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 125 g jogurt (3.2% masti)
  • 2 kom zelatina
  • 500 g jagode
  • 100 g šećer, u prahu
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)

Priprema

  1. U zdjelu stavite šećer i čašu vode, te ih karamelizirajte na laganoj vatri. Dodaje čokoladu razlomljenu na kockice i prokuhajte dok se čokolade ne rastopi. Zatim umiješajte sjeckane orahe i maknite s vatre. Kad se malo ohladi, dodaje 2 žutanjka i sve dobro promiješajte.
  2. Smjesu utisnite u četvrtasti lim obložen papirom za pečenje i odložite u hladnjak. Izmiješajte sir i šećer, pa dodaje jogurt. želatinu pripremite prema uputama s pakiranja i dodaje u smjesu. Oprane i očišćene jagode narežite na polovine i 3/4 ukupne količine stavite na podlogu od čokolade i oraha.
  3. Posipajte jagode smeđim šećerom. Prelijte ih smjesom od sira, sve poravnajte i ostavite u hladnjaku oko 3-4 sata. Prije posluživanja kolač ukrasite preostalim jagodama.Podlogu dobro pritisnite prstima po dnu kalupa i ravnomjerno je rasporedite. Pola količine oraha možete i samljeti, a drugu grubo nasjeckati. Umjesto oraha, možete staviti i bademe ili lješnjake, mrvice keksa ili čokoladne pahuljice.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.