gastro postao
Kao što mu i ime kaže, uz ovaj kolač osjećat ćete se kao da ste u raju
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 546
Ostali sastojci
- 250 g šećer, kristal
- 200 g čokolada za kuhanje
- 250 g orah, sirovi
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Nadjev
- 500 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 125 g jogurt (3.2% masti)
- 2 kom zelatina
- 500 g jagode
- 100 g šećer, u prahu
- 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
Priprema
- U zdjelu stavite šećer i čašu vode, te ih karamelizirajte na laganoj vatri. Dodaje čokoladu razlomljenu na kockice i prokuhajte dok se čokolade ne rastopi. Zatim umiješajte sjeckane orahe i maknite s vatre. Kad se malo ohladi, dodaje 2 žutanjka i sve dobro promiješajte.
- Smjesu utisnite u četvrtasti lim obložen papirom za pečenje i odložite u hladnjak. Izmiješajte sir i šećer, pa dodaje jogurt. želatinu pripremite prema uputama s pakiranja i dodaje u smjesu. Oprane i očišćene jagode narežite na polovine i 3/4 ukupne količine stavite na podlogu od čokolade i oraha.
- Posipajte jagode smeđim šećerom. Prelijte ih smjesom od sira, sve poravnajte i ostavite u hladnjaku oko 3-4 sata. Prije posluživanja kolač ukrasite preostalim jagodama.
Podlogu dobro pritisnite prstima po dnu kalupa i ravnomjerno je rasporedite. Pola količine oraha možete i samljeti, a drugu grubo nasjeckati. Umjesto oraha, možete staviti i bademe ili lješnjake, mrvice keksa ili čokoladne pahuljice.
Izvor Skuhatćute