gastro postao
Junetina se odlično slaže s krumpirom i prženim mladim lukom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 635
Potrebno vam je
- 700 g juneći ramstek
- 4 kom krumpir, zreli
- 1 kom luk ,crveni
- 200 g bukovače
- 30 g maslac, slani
- 0.30 dl ulje maslinovo
- 100 g rajčice, cherry
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 1 vezica peršin, stabljika
- 4 kom mladi luk
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ramstek poravnamo, prerežemo gornju žilicu, začinimo, prelijemo s malo ulja i pustimo neka malo odstoji, a potom ispečemo na žaru.
- Krumpir naribamo na rezance, začinimo solju i paprom i oblikujemo u male pogačice koje stavljamo na zagrijanu ploču da se lagano peku. Malo podlijemo uljem i kad se zarumene, tj. kad dobiju zlatnožutu boju, okrenemo.
- Luk narežemo na rezance, kao i bukovače. Na maslacu prepržimo sitno sjeckani luk.
- Kad se zarumeni, dodajemo mu bukovače, malo posolimo, popaprimo i naglo prepržimo. Kad su gljive već otpustile vodu, još malo pržimo, dodamo rajčice prerezane napola i sve naglo još malo pržimo. Pred kraj dodamo slatko vrhnje, sjeckani peršin i lagano prokuhamo.
Junetina se odlično slaže s krumpirom i prženim mladim lukom