gastro postao
Ražnjići s umakom od rajčice
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 919
Potrebno vam je
- 450 g kobasica (prosjek )
- 0.50 kom luk ,crveni
- 1.50 kom rajčica, crvena
- 1.50 kom crvena paprika
- komorač, list
- 2 žlica ulje maslinovo
- sol
- papar
- 4 dl pasirana rajčica (passata)
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica paprika u prahu
- ulje suncokretovo
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 0.50 mala žlica čili u prahu
Priprema
- Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte mljevenu papriku i zalijte sokom od rajčice. Posolite, dodajte šećer i čili pa na laganoj vatri kuhajte oko deset minuta da se umak zgusne.
- Zagrijte grill-tavu ili pripremite roštilj. Na drveni štapić poredajte kobasicu, luk, rajčicu, koromač i papriku. Zalijte ražnjiće uljem pa ih posolite i popaprite. Pržite na grillu okrećući svakih nekoliko minuta. Poslužite s umakom.
Izvor Skuhatćute