Recepti 03. listopada 2014.

Ražnjići s crvenim umakom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ražnjići s umakom od rajčice

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 919

Potrebno vam je

  • 450 g kobasica (prosjek )
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 1.50 kom rajčica, crvena
  • 1.50 kom crvena paprika
  • komorač, list
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • papar
  • 4 dl pasirana rajčica (passata)
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica paprika u prahu
  • ulje suncokretovo
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica čili u prahu

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte mljevenu papriku i zalijte sokom od rajčice. Posolite, dodajte šećer i čili pa na laganoj vatri kuhajte oko deset minuta da se umak zgusne.
  2. Zagrijte grill-tavu ili pripremite roštilj. Na drveni štapić poredajte kobasicu, luk, rajčicu, koromač i papriku. Zalijte ražnjiće uljem pa ih posolite i popaprite. Pržite na grillu okrećući svakih nekoliko minuta. Poslužite s umakom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.