Recepti 03. listopada 2014.

Riblji kroketi

gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj ribljih štapića i kroketa.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 149

Potrebno vam je

  • 500 g krumpir, mladi
  • 185 g tuna, konz. u ulju
  • 125 g kukuruz iz konzerve
  • 3 kom mladi luk
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.30 šalica glatko brašno
  • 0.25 šalica ulje suncokretovo
  • salata, zelena
  • limun

Priprema

  1. Krumpir izrezan na kockice skuhajte u vodi. Ocijedite ga i vratite u tavu, grubo ga zgnječite i ohladite. Dodajte ocijeđenu ribu, kukuruz, nasjeckani mladi luk, jaja (prethodno lagano istučena) i krumpir. Začinite s paprom i soli te dobro promiješajte.
  2. Oblikujte smjesu u osam kroketa. Uvaljajte krokete u brašno i stavite ih na papir za pečenje na limu. Pokrijte ih i ostavite u hladnjaku na pet minuta. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Pržite krokete četiri-pet minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju stalno ih pritom okrećući. Poslužite sa zelenom salatom i kriškama limuna.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.