gastro postao
Spoj ribljih štapića i kroketa.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 149
Potrebno vam je
- 500 g krumpir, mladi
- 185 g tuna, konz. u ulju
- 125 g kukuruz iz konzerve
- 3 kom mladi luk
- 1 kom jaje kokošje
- 0.30 šalica glatko brašno
- 0.25 šalica ulje suncokretovo
- salata, zelena
- limun
Priprema
- Krumpir izrezan na kockice skuhajte u vodi. Ocijedite ga i vratite u tavu, grubo ga zgnječite i ohladite. Dodajte ocijeđenu ribu, kukuruz, nasjeckani mladi luk, jaja (prethodno lagano istučena) i krumpir. Začinite s paprom i soli te dobro promiješajte.
- Oblikujte smjesu u osam kroketa. Uvaljajte krokete u brašno i stavite ih na papir za pečenje na limu. Pokrijte ih i ostavite u hladnjaku na pet minuta. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Pržite krokete četiri-pet minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju stalno ih pritom okrećući. Poslužite sa zelenom salatom i kriškama limuna.
Izvor Skuhatćute