Recepti 27. srpnja 2023.

Nešto na brzinu: Riblji štapići u tortilji

Riblji štapići
Domaći riblji štapići foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad je brzina spravljanja obroka u pitanju, riblji su štapići dobra ideja – ali pomalo dosadnjikava. Evo načina kako da ovo jelo učiniš maštovitijim i ukusnijim.

Riblji su štapići čest gost u našim zamrzivačima. Lako ih je spraviti i idealni su za trenutak kad želimo "samo nešto na brzaka ubaciti u želudac".

 

Riblji štapići Možda vas zanima... Domaći riblji štapići - tko kaže da ne mogu biti zdravi! Recepti

 

Ali ako se malo poigramo njihovom pripremom, možemo dobiti ukusan, sočan i hranjiv obrok. Sve što ti treba za ovo jelo – uz riblje štapiće - nekoliko je tortilja, malo vrhnja i nešto povrća. I slasno je jelo gotovo u trenu!

 | Author: Instagram @codziennie_pelne_gary Ako nisi ljubitelj kupusa, u tortilju slobodno stavi salatu po želji. foto: Instagram @codziennie_pelne_gary

Riblji štapići u tortilji

Sastojci:

  • 16 smrznutih ribljih štapića
  • 4 šalice nasjeckanog svježeg kupusa
  • 1 šalica kiselog kupusa
  • 1 žlica jabučnog octa
  • ¾ žličice soli
  • 8 malih zagrijanih tortilja od brašna ili kukuruza
  • 1 šalica kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
  • 4 rotkvice, narezane na ploške
  • ljuti umak (po želji)

 

Možda vas zanima... Evo što možeš napraviti s otvorenim pakiranjem tortilja Špajza

 

Postupak:

  1. Riblje štapiće peci prema uputama na pakiranju.
  2. U međuvremenu pomiješaj svježi i kiseli kupus, ocat i sol u srednjoj posudi. Dobro promiješaj i ostavi da odstoji, povremeno miješajući, dok sve ne bude spremno za posluživanje.
  3. Na svaku tortilju stavi po 2 riblja štapića, a preko njih i smjesu od kupusa. Po želji dodaj kiselo vrhnje, ljuti umak i rotkvice.
  4. Preostalu mješavinu kupusa posluži sa strane kao salatu.

 | Author: Leonardo Luz/Pexels Riblji štapići foto: Leonardo Luz/Pexels

 

Tortilja Možda vas zanima... Tortilje od ostataka piletine, avokada i špinata Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.