gastro postao
Kad je brzina spravljanja obroka u pitanju, riblji su štapići dobra ideja – ali pomalo dosadnjikava. Evo načina kako da ovo jelo učiniš maštovitijim i ukusnijim.
Riblji su štapići čest gost u našim zamrzivačima. Lako ih je spraviti i idealni su za trenutak kad želimo "samo nešto na brzaka ubaciti u želudac".
Ali ako se malo poigramo njihovom pripremom, možemo dobiti ukusan, sočan i hranjiv obrok. Sve što ti treba za ovo jelo – uz riblje štapiće - nekoliko je tortilja, malo vrhnja i nešto povrća. I slasno je jelo gotovo u trenu!
Riblji štapići u tortilji
Sastojci:
- 16 smrznutih ribljih štapića
- 4 šalice nasjeckanog svježeg kupusa
- 1 šalica kiselog kupusa
- 1 žlica jabučnog octa
- ¾ žličice soli
- 8 malih zagrijanih tortilja od brašna ili kukuruza
- 1 šalica kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
- 4 rotkvice, narezane na ploške
- ljuti umak (po želji)
Postupak:
- Riblje štapiće peci prema uputama na pakiranju.
- U međuvremenu pomiješaj svježi i kiseli kupus, ocat i sol u srednjoj posudi. Dobro promiješaj i ostavi da odstoji, povremeno miješajući, dok sve ne bude spremno za posluživanje.
- Na svaku tortilju stavi po 2 riblja štapića, a preko njih i smjesu od kupusa. Po želji dodaj kiselo vrhnje, ljuti umak i rotkvice.
- Preostalu mješavinu kupusa posluži sa strane kao salatu.