Recepti 04. listopada 2014.

Rigatoni u umaku s pršutom

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 177

Potrebno vam je

  • 400 g rigatoni
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 800 g pasirana rajčica (passata)
  • 8 kriška pršut
  • 1 kom čili papričica
  • 0.25 šalica peršin, list
  • crvena paprika

Priprema

  1. Zagrijte ulje u tavi, dodajte sjeckani luk, pršut, ljutu papričicu i češnjak te pržite pet minuta povremeno miješajući ili dok luk ne omekša.
  2. Dodajte koncentrat rajčice pa kuhajte minutu miješajući, dodajte sjeckanu rajčicu i nastavite kuhati dok umak ne zakuha. Zatim smanjite vatru i kuhajte još desetak minuta ili dok se umak ne zgusne. Dodajte svježi peršin i dobro promiješajte.
  3. U međuvremenu skuhajte rigatone, ocijedite ih i dodajte umaku pa poslužite posuto s tanko narezanom paprikom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.