gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 177
Potrebno vam je
- 400 g rigatoni
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 800 g pasirana rajčica (passata)
- 8 kriška pršut
- 1 kom čili papričica
- 0.25 šalica peršin, list
- crvena paprika
Priprema
- Zagrijte ulje u tavi, dodajte sjeckani luk, pršut, ljutu papričicu i češnjak te pržite pet minuta povremeno miješajući ili dok luk ne omekša.
- Dodajte koncentrat rajčice pa kuhajte minutu miješajući, dodajte sjeckanu rajčicu i nastavite kuhati dok umak ne zakuha. Zatim smanjite vatru i kuhajte još desetak minuta ili dok se umak ne zgusne. Dodajte svježi peršin i dobro promiješajte.
- U međuvremenu skuhajte rigatone, ocijedite ih i dodajte umaku pa poslužite posuto s tanko narezanom paprikom.